Sikeresen veszi a generációváltást a magyar birkózás

Sikeresen vezényli a generációváltást a magyar birkózás – többek között ezt emelte ki Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége ügyvezető alelnöke. A sportvezető a párizsi olimpiára nyolc kvótára lát esély, ebből négy–hat az elvárás, s a jövőbe tekintve azért is derűlátó, mert a szövetség működése rendezett és átlátható.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 13:24
Bacsa Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokióban győztes ugyan visszavonult, Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke még sincs kétségbe esve a jövőt illetően, ugyanis a sportág sikeres generációváltáson esett át az elmúlt években. A fiatalok betörtek a nemzetközi elitbe és hozzák a jobbnál jobb eredményeket, amire a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) a közelmúltban Budapesten rendezett rangsoroló viadala, a Polyák Imre–Varga János-emlékverseny is árulkodik: a magyarok négy arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek.

Kötött- és szabadfogásban, valamint a női súlycsoportokban összesen tizennyolc olimpiai versenyszám, súlycsoport van, a magyarok Bacsa Péter szerint reálisan nézve négy–hat kvótát szerezhetnek Párizsra, de akár nyolc is lehet, s ez a szám Los Angelesre tovább emelkedhet. 

Bacsa Péter örömmel mondja, hogy a birkózás megszilárdította a helyét az olimpiai programban, a tokiói felmérés szerint a nézettség alapán a huszonnyolcadik helyről betört az első tízbe.

Idén Belgrádban rendezik a világbajnokságot, súlycsoportonként 40–45 indulóval, Bacsa Péter jó szereplésben bízik.

Az ügyvezető alelnökkel készített teljes beszélgetés:

Borítókép: Bacsa Péter büszkén állítja, stabil a magyar birkózás helyzete (Fotó: Martin Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.