Széphalmi Juliska és „Tücsi” átevezték a Balatont, hogy ott legyenek az atlétikai vb-n

Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság csapata is elindult a hét végi Balaton-átevezésen; a vb-hajóban pedig a világverseny szervezőivel együtt húzta a lapátot Széphalmi Juliska táncművész és Aryee Claudia Dedei „Tücsi” műsorvezető, influenszer is. Az atlétika rajongóként mindketten örömmel vettek részt a vízi kihívásban, hogy ezzel is népszerűsítsék a vb-t.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 18:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton újabb állomáshoz érkezett az atlétikai világbajnokság Hősök Tere Szurkolói Klub eseménysorozata. A szervezők ezúttal a Zamárdi és Tihany között zajló Balaton-átevezésen várták azokat, akik a sport és az aktív időtöltés mellett kötelezték el magukat. A vb-kitelepülés számos számos aktivitással volt jelen, és ezúttal is kedvezményes belépőjegy-vásárlási lehetőséggel jutalmazta a távot teljesítőket. 

A vb-csapat a kitelepülés mellett indulóként, saját hajóval is részt vett a 8 kilométeres evezősversenyen. A sárkányhajóban ott volt Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Gyulai Márton, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgató-helyettese, akik mellé Szakács Bálint, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ügyvezető igazgatója, Tóth Dávid világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakos, vendégként pedig Széphalmi Juliska és Aryee Claudia Dedei, azaz Tücsi is csatlakozott.

Forrás: Budapest 2023 Nonprofit Zrt.

– Táncosként a mozgás az életem, ha sportról van szó, akkor pedig egyértelműen az atlétika és a futás áll hozzám legközelebb. Rendszeres indulója vagyok a futóversenyeknek, de örömmel veszek részt minden megmozdulásban, ami az aktív életmódot népszerűsíti. Ha kell, akár evezőt is ragadok, ha ezzel másokat motiválni tudok egy kis mozgásra – mondta Széphalmi Juliska, aki az atlétika rajongójaként természetesen maga is ott lesz az augusztusi vb-n augusztus 19. és 27. között, a Nemzeti Atlétikai Központban.

A Balaton-átevezés indulói a vb szurkolói klubján keresztül fél áron vehetik meg jegyeiket a világ harmadik legnagyobb sporteseményére, hogy személyesen szurkolhassanak az atlétika szuperhőseinek. Csakúgy, mint a vb hajó legénységét erősítő Aryee Claudia Dedei „Tücsi”.

– Az atlétikai vb minden sportszerető ünnepe lesz, kihagyhatatlan esemény, amin ott kell lenni. A sport nálunk családi ügy, azt tervezzük, hogy együtt szurkolunk majd a stadion lelátóján. Egykori 800-as futóként nem kérdés, hogy melyik versenyszámot várom a legjobban, de az is biztos, hogy már a nyitónapon is ott leszek – mondta a műsorvezető, influenszer.

A világbajnokságra belépőjegyeket ITT lehet vásárolni.

Forrás: Budapest 2023 Nonprofit Zrt.

Több mint négyezren teljesítették szombaton a Hervis Balaton-Átevezés nyolc kilométeres távját. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja szerint mintegy 2300 egység evezett a Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalon, kilenc kategóriában. A sárkányhajósok reggel kilenc óra után rajtoltak, később a kajakozók, a kenusok és a SUP-osok is vízre szálltak. Az utolsó egység 14 órakor indult el. Az eseményen vízre szállt többek között Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, sportért felelős helyettes államtitkár is. 

Borítókép: Széphalmi Juliska táncművész és Aryee Claudia Dedei „Tücsi” műsorvezető, influenszer (Forrás: Budapest 2023 Nonprofit Zrt.) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.