Átlépte a háromszázezret az eladott jegyek száma a budapesti atlétikai vb-re + videó

Már csak tíz nap van hátra a budapesti atlétikai világbajnokság kezdetéig, és ahogy fogynak a napok, úgy nő az eladott belépők száma. A szervezők ma délután bejelentették: már több mint háromszázezer jegy talált gazdára a világ idei legnagyobb sporteseményére. S ma megnyitották a világbajnokság akkreditációs központját.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 18:16
világbajnokság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz nap múlva kezdődik Budapesten a világ idei legnagyobb sporteseménye, az atlétikai vb, és 300 ezer jegy tulajdonosa már biztos, hogy személyesen, a Nemzeti Atlétikai Központ lelátóján szurkolva láthatja a csodát – a vb mottója, hogy Láss csodát! Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója tíz pontban foglalta össze, hogy mitől lesz különleges Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

világbajnokság
A világbajnokság kabalafiguája, Youhuu. Fotó: Zsigmond László

1. Több mint kétezer versenyző érkezik, soha annyi atléta nem volt még az atlétikai világbajnokságok negyvenéves történetében egy világbajnokságon, mint amennyien Budapesten lesznek.

2. Hatvanhárom magyar induló – ez is rekord, és ennek köszönhetően mindennap tudunk majd magyar versenyzőknek szurkolni. Így lesz ez már az első napon is!

3. Több mint ötven hivatalos helyszíne van a vb-nek a városban – reptér, szállodák, edzőpályák, több mint tízezer ember dolgozik majd azon, hogy minden tökéletesen működjön, köztük 2500 önkéntes.

4. Több mint 3000 akkreditált újságíró és tévés érkezik a világbajnokságra, az ő munkájuknak köszönhetően egymilliárd tévénézőhöz jutnak majd el a vb hírei és Magyarország képei.

5. Számtalan meglepetéssel készülnek a szervezők, ilyen például, hogy az első napon egyedi ajándékot kap minden néző a megnyitóünnepség előtt.

6. Élmények sokasága – játékok, sportos attrakciók, nyeremények várnak mindenkit a szurkolói zónában, amiből nemcsak egy, hanem kettő is lesz, az egyik a Nemzeti Atlétikai Központban, a másik a belvárosban – ilyen sem volt korábban egyetlen világbajnokságon sem. Az is különleges, hogy mindennap koncertek várják a közönséget a stadionparkban, igazi fesztiválhangulatot ígér az esemény.

7. A világ legszebb maratoni útvonalán rendezik a világbajnokság maratoni futóversenyeit Budapest belvárosában, amit gyönyörűen meg is tudnak mutatni majd, mert a Hősök teréről indul egy olyan, az atlétikai vb-ken még sosem látott kábelkamera, amely egy kilométer hosszan mutatja majd a levegőből a futókat és a várost.

8. Világújdonságnak számít, hogy aki sportol, kedvezménnyel vehet jegyet az atlétikai világbajnokságra, ezzel is népszerűsítik a szervezők a sportolást, az egészséges életmódot.

9. Youhuu a világ legprofibb kabalája, akinek az a vágya, hogy ez legyen minden idők legszórakoztatóbb vb-je.

10. Már 300 ezer jegy gazdára talált – a nézőszámot tekintve is ez minden idők legnagyobb sporteseménye hazánkban.

A 35 kilométeres távon tavaly Európa-bajnoki bronzérmes gyaloglónk, Madarász Viktória a Hír TV-nek beszélt a pályafutása legfontosabb állomásairól, a gyaloglás alapszabályairól, a közelmúltbeli súlyos betegségéről és budapesti atlétikai vb-vel kapcsolatos várakozásairól.

A vb-re belépőket a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon lehet vásárolni. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és hat ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Borítókép: A Nemzeti Atlétikai Központba több mint kétezer versenyző érkezik (Forrás: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.