Beragadt a Honvéd, a Vasas katasztrófa, szárnyal az ETO

Két vereséggel kezdte a labdarúgó NB II 2023–24-es idényét a Vasas, azt is mondhatjuk, a csapat ugyanott folytatja a másodosztályban, ahol az NB I-ben abbahagyta. Fájdalmas vereséget szenvedett a Honvéd is hazai pályán a Kozármislenytől, a nyáron alaposan megerősített Győri ETO viszont bekezdett, két forduló után nem csupán százszázalékos, hét gólt is szerzett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 8:40
Vasas, NB II
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa mérkőzést játszott a Honvéd a Kozármisleny ellen a labdarúgó NB II 2. fordulójában. A kispestiek vezetést szereztek, ám a vendégcsapat fordított és 2-1-re nyert. S ami talán a legfurcsább, a hazai közönség – majd négyezren kilátogattak a Bozsik-stadionba – a vereség ellenére éltette a hazai játékosokat! A Honvéd az első fordulóban ugyanígy, 2-1-re nyert a Csákvár otthonában, nehéz lenne megjósolni, az NB I-ből az előző idényben kiesett nagy múltú fővárosi csapat mire is megy a másodosztályban. Pinezits Máté vezetőedző mindenesetre bizakodó.

Honvéd, NB II
A kispesti drukkerek bíznak a csapatban. Fotó: Balogh Dávid

– Nagyon sajnálom, és ezt az egész csapat nevében mondhatom, hogy ebben a hangulatban nem tudtunk nyerni, nem tudtuk győzelemmel meghálálni a szurkolók buzdítását. Ami a mérkőzést illeti, az zavar a legjobban, hogy nem tudtunk annyira bátran és bevállalósan játszani, mint amire valójában képesek vagyunk. Ez fáj, a következő időszakban sokkal bátrabban kell futballoznunk. És ez meg is van a srácokban, mert jó képességű játékosokról beszélünk, fel kell vállalni azokat a megoldásokat, amelyekre képesek vagyunk. Akár nulla-nulla vagy egy-nulla az állás, akár az első vagy a tizennyolcadik bajnokinál járunk éppen. Szeretném hangsúlyozni, első körben enyém a felelősség, magamban, magunkban keressük a hibát – értékelt egyszerre meghatottan és önkritikusan a kispestiek vezetőedzője.

A másik kiesett fővárosi csapat, a Vasas a Honvédnál is rosszabbul kezdett. Az első fordulóban odahaza a Budafoktól 1-0-ra, a másodikban pedig Szegeden 4-3-ra kapott ki. A találkozó után Desits Szilárd vezetőedző igyekezett megőrizni a nyugalmát, kérdés, a vezetők ugyanerre meddig lesznek képesek.

– Izgalmas találkozó volt, de sajnos nem úgy végződött, ahogy szerettük volna. Nyilván ennek mi vagyunk a felelősei és az okai is. Sajnálom a csapatot, mert ahogyan a második félidőben teljesített, nem érdemelt vereséget. Az első részben nagy előnyt adtunk az ellenfélnek, így ők nyerték ezt a mérkőzést – nyilatkozta Desits Szilárd.

A Győr eddig kiemelkedik az NB II-es mezőnyből

Két forduló után természetesen korai lenne pontos prognózist megfogalmazni, de eddig a Győr kiemelkedik a mezőnyből. Az ETO úgy vágott neki az idénynek, hogy mindenképpen fel akar jutni. Ennek érdekében külföldi játékosokat is igazolt, így lemondott az MLSZ támogatásáról. A döntés egyelőre bevált. A csapaton belül nem bomlott meg az egészséges arány, de a külföldiek egyértelműen tartást adnak a csapatnak.

Az ETO a következő felállásban verte vasárnap 4-0-ra a BVSC-t: Pap E. – Vera, Szépe (Kiss M., 81.), Keresztes K., Csontos D. (M. Diarra, 66.) – Vingler (Riquelme, 66.), Anton, Bumba – Lacza, Huszár M. (Csóka Bálint, 74.), Skvarka (Kröhn, 66.)

– Örülünk neki, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Úgy érzem, hogy mind védekezésben, mind pedig támadásban tudtuk uralni a játékot. Különösen örülök, hogy az első gólt megelőző szituációt sokat gyakoroljuk, és ebből eredményesek tudtunk lenni. Különösen fontos volt emellett Huszár két gólja, ami bizonyítja, hogy a fiataljainkra is bátran támaszkodhatunk – Antonio Munoz a két gólt szerzett Huszár teljesítményét emelte ki.

Két forduló után négy százszázalékos csapat van – a Győr mellett a Budafok, a Szeged és a Pécs –, s öt gárda még nem szerzett pontot, a Vasas mellett a Gyirmót, a Haladás, a Siófok és a Mosonmagyaróvár tartozik ebbe a körbe.

Borítókép: A felvétel, ami mindent elárul a Vasas vesszőfutásáról (Fotó: Vasas SC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.