Így még senki sem zokogott a budapesti atlétikai világbajnokságon + videó

Akárcsak szombaton a férfi 20 kilométeres gyaloglásban Álvaro Martín révén, ma női 20 kilométeren is spanyol győzelem született a budapesti atlétikai világbajnokságon. Maria Pérez befutója igazán különleges lett a Hősök terén, mert a célba érkezése előtt nemcsak spanyol zászlót kapott a közönség soraiból, hanem puszit is, ő maga pedig besétált a célba. Majd hatalmas zokogásban tört ki.

2023. 08. 20. 11:46
VB
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női 20 kilométeres gyaloglás 48 fős mezőnyéből a spanyol Maria Pérez kiemelkedett, 15 kilométer után ellépett az élboly többi tagjától, senki sem ért a nyomába, s huszonöt másodperccel előzte meg a második helyen beérkező ausztrál  Jemima Montagot. A 27 éves Pérez a célban hatalmast kiáltott, majd a földre rogyott és zokogásban tört ki örömében.

Maria Pérez
Maria Pérez, a női 20 kilométeres gyaloglás győztese Fotó: Kurucz Árpád

Az újdonsült világbajnok célba érkezése:

Maria Pérez nagyon izgult a verseny előtt

A világbajnok később az edzője vállán is zokogott, kijelenthetjük, hogy így még senki sem sírt a budapesti világbajnokságon:

Pérez a tokiói olimpián ebben a számban a negyedik helyen zárt, 2018-ban  pedig Európa-bajnok volt, s mint most megjegyezte, nagyon fontos volt számára, hogy az egész világon a legjobb legyen. Elárulta, hogy előző este olyan nagyon izgult, hogy képtelen volt elaludni, ezért a csapatorvoshoz fordult gyógyszerért. S mint megtudhattuk, a verseny végére begörcsölt a combja, így még nem tuja, hogy a 35 kilométeres gyaloglásban rajhoz tud-e állni.

A női 20 kilométeres gyaloglásban az indulók között két magyar versenyző is volt, Oláh Barbara a 34., Madarász Viktória pedig a 35. helyen zárt.

Oláh Barbara: – Elégedett vagyok a teljesítményemmel, nemrég részleges szakadás volt a combizmomban, emiatt egy hétig nem nagyon tudtam gyalogolni, amit sajnálok, mert jól mentek az edzések, de ez most így jött ki, megyünk tovább.

Madarász Viktória: – Egy-egy nehezebb résznél bevillant, hogy a csütörtöki 35 kilométer fájni fog. Akkor egy nagyon óvatos kezdést kell majd alkalmaznom, főleg azután, hogy 20 kilométer már a lábamban van, de nincsen semmilyen elvárásom magammal szemben. A tavalyi Eb-bronzot és az időeredményt is el kell engednem, és talán ez a legnehezebb, hogy nem tudom azt hozni, ami bennem lett volna, mert a háttér és a körülmények is rosszabbak, mint tavaly, ezért csak élvezni szeretném ezt a részét.

A 35 kilométeren tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Madarásznak decembertől komoly betegséggel, szívburokgyulladással kellett megküzdenie, így a gyaloglás némileg háttérbe szorult gyógyulásának érdekében.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: Maria Pérez, a női 20 kilométeres gyaloglás világbajnoka (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.