Guardiola megmagyarázta, miért alázta meg a City sztárját

A Manchester City végül érvényesítette a papírformát, és 3-1-re legyőzte a Crvena zvezdát a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában, de az első félidőben meleg pillanatokat élt át. Huszonkét lövés is kevés volt a gólszerzésre, végül a Zvezda szerzett vezetést, ráadásul Pep Guardiola furcsa cserére szánta rá magát, Bernardo Silva helyett a 44. percben küldte be Jeremy Dokut. Guardiola utólag megmagyarázta, miért döntött így.

2023. 09. 20. 6:41
Guardiola, Bernardo Silva, csere, Manchester City,
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első perctől kezdve szemet gyönyörködtetően futballozott a Manchester City a Crvena zvezda elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen , a hazaiak az első félidőben huszonkétszer lőttek, fejeltek kapura, ám az összes helyzetüket kihagyták. S ahogy az ilyenkor lenni szokott, az utolsó pillanatokban az ellenfél szerzett vezetést, Bukari lépett ki a leshatáron, és vágta a labdát kapujába. Úgy is értékelhettük ezt a jelenetet, hogy a sors megbüntette Guardiola húzását. A Manchester City vezetőedzője ugyanis ezelőtt, a 44. percben lecserélte Bernardo Silvát.

Bernardo Silva, Pep Guardiola, Manchester City, Bajnokok Ligája
Miután Guardiola lecserélte, a kispadon kuksolt a Zvezda elleni BL-meccsen (Fotó:  Getty Images)

Erre mondják, hogy megalázó csere. Bernardo Silva, aki a nyáron hosszabbított 2026-ig a Citynél, kétségtelenül nem játszott jól.

Találgatásra adott okot továbbá, hogy a csere előtt nem sokkal Guardiola rákiabált a jobbszélsőre, majd amikor Silva elhagyta a pályát, nemhogy kezet nem fogott vele, még csak rá sem nézett.

 

Guardiola: Bajban vagyunk

A mérkőzés után Guardiola azt mondta, Bernardo Silva megsérült. – Silva nem mondott semmit, az orvosokkal sem beszéltem, de több meccsre kidőlt, Bajban vagyunk – jegyezte meg Guardiola , arra utalva, hogy Bernardo Silva immár az ötödik sérült Mateo Kovacic, ás után.

 

Miért nem ment az öltözőbe Bernardo Silva?

Guardiolát tehát a meccs után nem foglalkoztatta egyből, mi is a baja Bernardo Silvának. Az is gyanús, hogy a portugál játékos nem sietett az öltözőbe, hanem felült a lelátóra. Sérült játékosok ritkán tesznek így.

– A legutóbbi két meccsünkön nem is tudom, hány lehetőséget hagytunk ki. Nagyon-nagyon jól játszottunk, de nem tudtunk gólt lőni. De állhatatosak voltak, és végül csak megnyertük a meccset. Ha huszonkét kapura lövésed van egy félidő alatt, az azt jelenti, hogy nagyon jól játszol. Az pedig a támadók felelőssége, hogy ezekből gól is szülessen – értékelte a meccset Guardiola, a két gólszerzőt pedig külön is méltatta a találkozó után. – Jelenleg a legjobb középpályás Európában – mondta a harmadik gólt rúgó Rodriról, a kétgólos Alverezt pedig úgy jellemezte: küzdőszellem, gólok, gólpasszok. 

A lényeg persze, hogy a címvédő Manchester City hozta a kötelező feladatot, s készülhet a Nottingham elleni Premier League-meccsre.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, keddi eredmények:

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 1-1
Feyenoord–Celtic 2-0

F csoport
AC Milan–Newcastle United 0-0
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 2-0

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 1-3
Manchester City–Crvena zvezda 3-1

H csoport
Barcelona–Antwerpen 5-0
Sahtar Donyeck–Porto 1-3

Borítókép: Guardiola intézkedik, Bernardo Silva elhagyja a pályát (Fotó: Getty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.