A Barcelona gálázott a BL-ben, Lewandowski Messi és Ronaldo nyomában

A Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényében az első játéknap rangadóját Párizsban rendezték, ahol a Paris Saint-Germain magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Dortmund ellen. A legnagyobb meglepetés Manchesterben volt születőben, de Pep Guardiola Cityje végül nem sült fel a Crvena zvezda ellen. A legnagyobb buli pedig Barcelonában kerekedett, ahol a katalánok kiütötték az Antwerpent, és persze Robert Lewandowski is betalált, aki a BL-áldozatai számában már Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nyomában jár.

2023. 09. 19. 22:58
LEWANDOWSKI, Robert
Barcelona, 2023. szeptember 19. Robert Lewandowski, az FC Barcelona játékosa, miután megszerezte csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport elsõ fordulójában játszott FC Barcelona-Royal Antwerp mérkõzésen Barcelonában 2023. szeptember 19-én. MTI/AP/Joan Monfort Fotó: Joan Monfort
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb akkor találkozott egymással a PSG és a Dortmund, amikor még a németeket erősítette, és meditáló pózban ünnepelte gólját a nyolcaddöntő első meccsén, amelyet az ő duplájával 2-1-re nyertek meg. Aztán a visszavágón a PSG visszavágott: 2-0-ra győzött, továbbjutott a negyeddöntőbe, és vezérletével a párizsi játékosok kiparodizálták Haaland gólörömét. Ennyit a múltról (2020-ról), merthogy a mostani PSG–Dortmund meccsen se Neymar, se Haaland nem volt már.

MARQUINHOS
Donyell Malen és a Dortmund elhasalt a PSG otthonában. Fotó: Yoan Valat

A párizsiak támadósora szinte kicserélődött a nyáron, mellé francia válogatottbeli társai, Ousmane Dembélé és Randal Kolo Muani kerültek. Az első nagy gólhelyzet mégis egy portugál előtt adódott, a 19. percben Vitinha lövése a kapufán halt el, ezt megúszta a Dortmund. Aztán az első félidő végéig tartotta is magát, hiába játszott fölényben a PSG.

Szünet után gyorsan megtört a jég. A 47. percben a dortmundi Niklas Süle kezére pattant a labda, VAR-vizsgálat után, két perccel később a jogos tizenegyest Mbappé értékesítette – 1-0. S ha egy üzlet beindul? Az 58. percben Achraf Hakimi vette be volt csapata kapuját egy szép párizsi támadás végén, Vitinha látványos passza után – 2-0. Az eredmény már nem változott, a PSG megérdemelt sikert aratott.

Bajban volt a City, gálázott a Barcelona

A többi pályán Manchesterben volt születőben nagy meglepetés, ahol a címvédő City a félidőben 1-0-s hátrányban volt a szerb Crvena zvezda ellen. Pep Guardiola csapata azonban fordulás után Julian Álvarez duplájával gyorsan a maga javára fordította az állást, s végül simán behúzta a három pontot, miután még is betalált.

A Barcelona gálázott az első BL-meccsén, 5-0-ra kiütötte az Antwerpent. A belga csapat már a 11. percben hátrányba került Joao Félix góljával, aki duplázott a meccsen. Rajta kívül és is betalált, plusz egy vendég öngól is született. 

Lewandowski a 33. különböző ellenfél ellen szerzett gólt a BL-ben, ennél több áldozatot csak (40), (38) és (34) szedett a sorozat történetében.

A meccs másik érdekessége az volt, hogy az előző idényben a története során először duplázó, bajnok és kupagyőztes Antwerpen vezetőedzője a Barca egykori holland középpályása, Mark van Bommel, akire korábban fegyvert fogtak Belgiumban, és a családja megölésével fenyegették meg. Most a barcelonai visszatérése sem lehetett sokkal kellemesebb élmény.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, keddi eredmények:

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 1-1
Feyenoord–Celtic 2-0

F csoport
AC Milan–Newcastle United 0-0
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 2-0

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 1-3
Manchester City–Crvena zvezda 3-1

H csoport
Barcelona–Antwerpen 5-0
Sahtar Donyeck–Porto 1-3

Borítókép: Robert Lewandowski újabb áldozatot szedett a BL-ben (Fotó: MTI/AP/Joan Monfort)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.