Hat bajnoki után megvan a Kisvárda harmadik edzője az idényben

Hivatalos honlapján jelentette be a Kisvárda NB I-es labdarúgócsapata, hogy Mátyus János veszi át az együttes irányítását. Ezzel hat forduló után megvan a csapat harmadik vezetőedzője az idényben.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalaegerszegen 2-0-s győzelemmel kezdte az idényt a Kisvárda, akkor nem sokan gondolhatták, hogy rövid időn belül már a harmadik vezetődező ül majd le a kisapdra. A jó rajt óta borzasztóan teljesít a csapat, amely az elmúlt öt fordulóban egyetlen pontot szerzett csak, a négy vereség mellett az MTK ellen tudott egy 0-0-s döntetlent kicsikarni. Ezután köszönt el a klubvezetés Milos Kruscsicstól, aki korábban az Újpestet is vezette.

Az edzőváltás nem hozta meg a várt hatást, az ideiglenesen kinevezett Gerliczki Máté és Révész Attila sportigazgató irányításával egyetlen pontot sem szerzett a Kisvárda, amely a lgutóbbi három bajnokiját 9-3-as összesített gólkülönbséggel vesztette el. Pénteken Újpesten kapott ki a gárda egy hajrában bekapott gól miatt. Az újabbb vereség miatt a Kisvárda akár kieső helyre is zuhanhat a forduló végére.

Ebben a helyzetben nem is olyan váratlan bejelentést tett a klub, amely Mátyus Jánost nevezte ki az új vezetőedzőnek, immáron nem ideiglenes jelleggel. Mátyus legutóbb a másodosztályú Budafoknál dolgozott, amellyel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe az előző idényben. A korábbi 34-szeres magyar válogatott, a Fradit és a Bundesligát is megjárt védő a 2010-es visszavonulása után kezdett edzősködni Tatabányán, majd négy évig volt a REAC edzője, ahonnan Pápára került, Nyíregyházán NB III-as bajnok volt, dolgozott a Haladásnál és Sopronban is.

Az NB I jelenlegi idényében ez gyakorlatilag már a második edzőváltást, mindkettőt a Kisvárda követte el.

Borítókép: Mátyus János a Kisvárda új vezetőedzője. (Fotó: Kisvárda FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.