A Barcelona kezezéséért nem járt tizenegyes a VAR-ozás után

Egyetlen kapitális védelmi hibát kihasználva a Barcelona 1-0-ra nyert a Porto ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A katalánok gólját Ferran Torres szerezte. A mérkőzés hajrájában a Barcelona védője, Joao Cancelo kezezett a tizenhatoson belül, ám VAR-vizsgálat után a játékvezető visszavonta a tizenegyest.

2023. 10. 05. 6:35
Porto, 2023. október 4. Alan Varela, az FC Porto (b) és Alejandro Balde, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport második fordulójában játszott FC Porto-FC Barcelona mérkõzésen a portói Dragao Stadionban 2023. október 4-én. MTI/AP/Luis Vieira Fotó: MTI/AP/Luis Vieira
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona az elmúlt két idényben elvérzett a Bajnokok Ligája csoportkörében, idén viszont úgy tűnik, hogy élni tud a könnyebb sorsolás adta lehetőséggel. Az első fordulóban a katalánok simán intézték el a belga Antwerpet, a második körben pedig a legnehezebbnek tűnő meccsen, a Porto otthonában is begyűjtötték a három pontot. A Barcelona Ferran Torres góljával nyert 1-0-ra, miután a VAR megmentette egy tizenegyestől a Barcát.

FÉLIX, Joao Barcelona
A Barcelona jó úton halad a csoportelsőség felé (Fotó: MTI/AP/Luis Vieira)

A meccs egyetlen gólja az első félidő ráadásában született: Gündogan csapott le egy nagyon rossz portói passzra, majd kiugratta Ferran Torrest, aki higgadtan használta ki a lehetőséget.

A második félidőben a Porto dolgozott ki több helyzetet, de ezek kimaradtak, a 77. percben pedig jött a meccs kulcsjelenete, Joao Cancelo nyilvánvalóan szándékos kezezése után tizenegyest fújt Anthony Taylor.

Csakhogy a VAR-vizsgálat megmentette a tizenegyestől a Barcelonát, a felvételek alapján Taylor úgy ítélte meg, hogy Cancelo előtt már a hazaiak játékosa, Eustáquio is kézzel ért a labdához, ahogy megpróbálta átvenni azt.

Az M4 Sport összefoglalójában 25:38-tól látható az eset.

A hosszabbításban akadt olyan játékvezetői ítélet is, amelynek nem örült a Barcelona, Gavi visszarántásért megkapta a második sárga lapját. A katalánok azonban így is begyűjtötték a három pontot, és aligha fog veszélyben forogni a továbbjutásuk a H csoportban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

H csoport: 
Royal Antwerp (belga)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2-3 (2-0), gólszerzők: Muja (3.), Balikwisha (33.), illetve Sikan (48., 76.), Rakickij (71.) 

Porto (portugál)–Barcelona (spanyol) 0-1 (0-1), gólszerző: F. Torres (45+1.). Kiállítva: Gavi (Barcelona, 93.)

az állás: 1. Barcelona 6, 2. Porto 3, 3. Sahtar Donyeck 3, 4. Royal Antwerp 0 

Borítókép: A Barcelona szoros meccsen egy góllal nyert Portóban (Fotó: MTI/AP/Luis Vieira)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.