Marco Rossi ezúttal is segít Gera Zoltánnak

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott ma a csoportelső Belgium ellen játszik Eb-selejtező mérkőzést az Új Hidegkuti Stadionban. Marco Rossi, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya az U21-es csapat rendelkezésére bocsátja a fiatal védőjét, Balogh Botondot.

2023. 10. 17. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy jó és egy rossz hír érkezett a Belgium ellen készülő U21-es válogatotthoz. Németh András nem játszhat a belgák elleni mai Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. A Hamburg 20 éves támadója a skótok elleni pénteki, 3-1-re elveszített összecsapáson kapott egy rúgást a bokájára, emiatt nem lesz bevethető. Ott lesz ugyanakkor Gera Zoltán szövetségi edző csapatában Balogh Botond: a Parma hátvédje szombaton, Szerbia ellen még felnőtt válogatott keretében kapott helyet, de vasárnap már az utánpótlás-válogatottal edzett. 

Magyarország Szerbia Marco Rossi
Rossi játékossal segíti Gera Zoltán válogatottját  (Fotó: Mirkó István)

Az U21-es válogatott Belgium elleni mérkőzést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák, a 17.45 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel, hat ponttal a selejtezőcsoport második helyén áll, a százszázalékos belgák – egy meccsel kevesebbet játszva – szintén hatpontosak. A csoportból az első automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai kontinensviadalra, a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok még a spanyolokkal, a kazahokkal és a máltaiakkal szerepelnek azonos hatosban.

Borítókép: Balogh Botond segíti a fiatalokat (Fotó: Nemzeti sport/Szabó Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.