Dárdai Pál, a „látnoki edző” nagy győzelmet szalasztott el a Herthával

Két nagy múltú német klub, a Hannover és a Hertha csapott össze a Bundesliga II 14. fordulójának egyik péntek esti nyitómeccsén. Dárdai Pál, akit mellőzőtt játékosának ügynöke gúnyosan „nagyszerű, látnoki edzőnek” nevezett, félidőben 2-0-s előnynek örülhetett, ám a hajrában a dobogóért küzdő Hannover kiegyenlített, a vége 2-2 lett.

2023. 11. 24. 20:39
Hannover 96 - Hertha BSC
24 November 2023, Lower Saxony, Hanover: Soccer: Bundesliga 2, Hannover 96 - Hertha BSC, Matchday 14, Heinz von Heiden-Arena: Berlin coach Pal Dardai enters the stadium. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/David Inderlied
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott meccsek miatti szünet után a német másodosztályban máris magyar érdekeltségű rangadót rendeztek, hiszen csapata, a bajnokságban a 12. helyen álló Hertha a forduló előtt negyedik helyezett Hannover otthonába látogatott. Legutóbb 2019-ben találkozott a két együttes, akkor még az élvonalban – a Hannover akkor, a Hertha idén búcsúzott a Bundesligától.

Hannover 96 - Hertha BSC
Dárdai Márton kezdő volt, és úgy jött le a pályáról, hogy vezetett a Hertha (Fotó: Europress/AFP/David Inderlied)

Dárdai Pál szópárbajba keveredett a meccs előtt. Először nyíltan elmondta a lesújtó véleményét a Hertha mellőzött csatáráról, Myziane Maolidáról, aki a Comore-szigeteki válogatottban ellenben lövi a gólokat. Dárdai szerint azonban lusta a játékos, amire annak ügynöke reagált pikírten.

– Az egyetlen dolog, amiben meg tudunk egyezni ezzel a nagyszerű, látnoki edzővel, hogy meg kell szabadulnunk egymástól – dühöngött Philippe Lamboley, az ügynök. – Úgy tudom, Dárdai úr megsértődött azon, hogy egy olyan játékos, mint Myziane, akit a szezon kezdete óta nem használt és elfelejtett, magas szinten játszik a nemzetközi meccseken. Ő középcsatár, ez az, amit a keményen dolgozó Dárdai úr nem bírt észrevenni.

Dárdai Márton előnynél hagyta el a pályát

Nos, nem meglepő módon Maolida ezúttal sem volt kerettag a Herthában, ellenben Dárdai Márton szokás szerint ott volt a kezdőben, újra védekező középpályásként. A másik két Dárdai fiú, Bence és Palkó továbbra is sérült. Ezúttal Dárdai Márton sem játszotta végig a Hannover elleni meccset, apja a 73. percben lecserélte őt. Ekkor még vezetett a Hertha.

Jól kezdték a meccset a berliniek, épp Dárdai Mártontól indult az a támadás a 29. percben, amelynek a végén az első helyzetéből gólt szerzett a Hertha Niederlechner révén. A 45. percben pedig meg is duplázta előnyét a Dárdai-csapat, Klemens talált be lélektanilag jó pillanatban. 

2-0-s vezetésről mi baj történhetett?

A Hertha nem először bukott el a második félidőben, a Nürnberg otthonában 1-0-ra vezetett korábban, majd simán kikapott 3-1-re. Most nagyobb volt az előny, és nem lett vereség a vége, de az iksz kétgólos fórról legalább annyira fájhatott. A Hannover szünet után veszélyesebb volt, a 67. percben szépített, majd a 80.-ban 2-2-re mentette a meccset.

Az egy pont nem boldogíthatta Dárdai Pált, a Hertha ideiglenesen feljött tizediknek, de a forduló nagyja még csak most következik.

Németh András továbbra is csak percember

A nap másik meccsén a Hamburg otthon kiizzadta a 2-1-es győzelmet a Braunschweig ellen, a magyar válogatott Németh András a 91. percben lépett pályára csereként a magyar felmenőkkel rendelkező, de szlovák válogatott Bénes László helyén a hazaiaknál. A fiatal csatártól azt kérte, hogy igazoljon el a több játéklehetőségért.

Borítókép: Dárdai Pál és Hertha megnyert meccsen vesztett el két pontot (Fotó: Europress/AFP/David Inderlied)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.