Pep Guardiola „szájára vette” Szoboszlai Dominik nevét + videó

Szombaton 13.30-kor a Premier League nagy rangadója következik, a Manchester City–Liverpool meccs pedig immáron számunkra is kiemelt fontosságú Szoboszlai Dominik miatt. A Liverpool magyar sztárjának a nevével Pep Guardiola egyelőre csak barátkozik, a sajtótájékoztatón nehezére esett kimondani. Azt viszont elárulta a spanyol mester, hogy Szoboszlai jó barátja, a sérüléssel bajlódó Erling Haaland valószínűleg pályára léphet a Liverpool ellen.

2023. 11. 24. 18:54
English Premier League - Chelsea vs Manchester City
epa10972076 Manchester City's head coach Pep Guardiola during the English Premier League soccer match between Chelsea FC and Manchester City, in London, Britain, 12 November 2023. EPA/DANIEL HAMBURY No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services' or as NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp után a Manchester City mestere, Pep Guardiola is megtartotta a szombati rangadó előtti sajtótájékoztatóját, amelyen is szóba került. Nincs ebben semmi meglepetés, a magyar középpályás a Liverpool egyik legjobb játékosa ebben az idényben, nyilván Guardiola is felfigyelt a teljesítményére. Épp kiemelte a Liverpool veszélyes futballistáit, Mohamed Szalah után Szoboszlai és Ryan Gravenberch nevének a kiejtése azonban komoly nyelvtörőnek bizonyult neki.

UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool
Szoboszlai Dominik miatt már a rangadó előtt főhetett Pep Guardiola feje (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Érdekesség, hogy Szoboszlai épp a napokban tanította az angolokat arra, hogyan is kell kiejteni a nevét. Guardiola a jelek szerint nem látta a Premier Legaue videóját... 

Guardiola a „szájára veszi” Szoboszlai nevét:

Játszhat-e Haaland a Liverpool ellen?

A Manchester City–Liverpool rangadó előtt a legnagyobb figyelem állapotára irányul, s erről is információkat osztott meg Guardiola. Mint ismert, a City norvég gólvágója, az idényben 12 Premier League-meccsen 13-szor eredményes Haaland a norvégok Skócia elleni Eb-selejtezőjét bokasérülés miatt kihagyta, s kérdéses a játéka a Liverpool ellen is.

– Tegnap kötéssel a lábán edzett, ma lesz egy utolsó edzés, remélhetőleg tud játszani valamennyit – bizakodott Guardiola. – Van néhány bajunk, mint minden más csapatnak is. Meglátjuk, hogy a mai edzést, hogyan bírja.

Klopp? Mi mind barátok vagyunk!

Guardiola a Jürgen Klopp elleni személyes párharcról is szót ejtett, ami már a Bundesligában is kiélezett volt köztük, amikor ő a Bayern München, a német meg a Dortmund kispadján ült.

– Mi mind barátok vagyunk – fogalmazott Guardiola. – Már egész jól ismerjük egymást. Persze az idő rohan, Jürgen már nyolc éve itt van a Liverpoolnál, és más játékosokkal dolgozik, mint a kezdetekkor. Most újraépíti a csapatát, de az elképzelése mindig hasonló, és mindig a legerősebb riválisunk volt. Topcsapat. Várom a meccset.

Jelenleg a Manchester City 28 ponttal a Premier League élén áll, a Liverpool – az Arsenallal holtversenyben – egy ponttal lemaradva a második.

Borítókép: Pep Guardiola dolga meggyűlt Szoboszlai nevével (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.