Marco Rossi két magyar gólról értesült + videó

A válogatott keret összeállításakor szóba jöhető idegenlégiósok közül Gyurcsó Ádám és Sallói Dániel szerzett gólt. Két játékos, Balogh Botond és Kleinheisler László szerepel olyan csapatban, amelyik vezeti a bajnokságot. Balogh játszott a hétvégén, Kleinheisler azonban sérülés miatt nem kapott lehetőséget. A sok sérült és a játékosok meccshiánya aggasztó a novemberi Eb-selejtezők előtt.

2023. 11. 06. 5:20
null
Rennes' Belgian forward Jeremy Doku (L) fights for the ball with AEK Larnaca's Hungarian forward Adam Gyurcso during the UEFA Europa League Group B football match between Stade Rennais FC and AEK Larnaca FC at the Roazhon Park stadium in Rennes, western France, on November 3, 2022. (Photo by Jean-Francois MONIER / AFP) Fotó: AFP/Jean-Francois MONIER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb magyar játékost foglalkoztató topbajnokság a Bundesliga. Ezen a hétvégén nem a magyar válogatott labdarúgók voltak a főszereplők, bár egy jó hír érkezett Gulácsi Péterről. Hosszú sérülése után másodszor volt kezdő a kapus, ám a Német Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért játszott mérkőzésen az RB Leipzig 2-1-re kikapott a Wolfsburgtól. Gulácsi végig védett, a sérült a rehabilitációját tölti, ezért nem volt ott a lipcseiek meccsre nevezett keretében.

ROSSI, Marco
jó hírt is kapott, Gulácsi végig védett a Német Kupában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulácsi volt az egyetlen magyar labdarúgó, aki pályára lépett a Német Kupában. sérült, csapata, a Freiburg kiesett, a kispadról nézte végig, ahogy a Hoffenheim elbúcsúzik a Dortmunddal szemben.

A bajnokságban egyik honfitársunk sem lépett pályára a hétvégén. Orbán, Sallai és is sérülés miatt hiányzott a csapatából, az Union Berlinből. Szalai Attila továbbra sem tudja beverekedni magát a Hoffenheim kezdőjébe, Gulácsi pedig a kispadra szorult a posztriválisával szemben. A Lipcse az ötödik, a Hoffenheim a hatodik, a Freiburg a kilencedik, az Union a 16. helyen helyen várja az újabb fordulót.

Angliában és képviseli a legmagasabb szinten a magyar labdarúgást. A magyar válogatott csapatkapitánya és bal oldali középpályása a Liverpool–Bournemouth Ligakupa-mérkőzésen szerepelt egymás ellen. Szoboszlai új szerepkörben, az eddigi teljesítményéhez képest visszafogottabban futballozott, a csapata 2-1-re nyert. Szoboszlai 76 percet töltött a pályán, Kerkez a hármas sípszóig a gyepen tartózkodott.

Luton Town v Liverpool - Premier League - Kenilworth Road
Szoboszlai a Luton ellen 66 percet játszott. Fotó: Getty Images

Szombaton Kerkez szintén végig a pályán volt, de ebben nem lehetett sok öröme: a Bournemouth 6-1-re kikapott az elmúlt szezonban triplázó Manchester City ellen. Kerkez csapata a 18., kieső helyen áll a bajnokságban.

Vasárnap Szoboszlai is pályán volt, de a bajnokságban először cserélte le az edzője a meccs vége előtt. A Liverpool nyolcasa 66 perc játékidő után adta át a lehetőséget Harvey Elliottnak, Szoboszlai csapata meglepetésre 1-1-re végzett a Luton ellen, a következő fordulót a harmadik helyen várja.

Az angol harmadosztályban szereplő Callum Styles csapata, a Barnsley a hetedosztályú Horsham ellen 3-3-t játszott az FA-kupában.

Az olasz bajnokság második vonalában, a Serie B-ben szerepel csapata, a Pisa. A magyar válogatott középpályása meccshiánnyal küzd, szombaton a 91. percben cserélte be az edzője a Como elleni, 1-1-re végződő találkozón. A Pisa a 14. helyen áll a húszcsapatos olasz bajnokságban.

Szerdán Balogh Botond klubja, a Parma idegenben verte 4-2-re az élvonalbeli Leccét az Olasz Kupában a legjobb 16 közé jutásért játszott mérkőzésen. Balogh nem szerepelt a meccskeretben. Balogh a hétvégén kezdett, és végig is játszotta a Südtirol elleni 2-0-ra megnyert meccset. A Parma az első a bajnokságban.

A francia liga egyetlen magyar válogatott játékosa, Nego Loic kezdett a Toulouse ellen idegenben 2-1-re nyert Le Havre csapatában. Nego a 91. percben hagyta el a játékteret, a csapata a hetedik helyen várja a folytatást.

Nego Loic rendszeresen játszik a Le Havre csapatában. Fotó: AFP/Charly Ttriballeau

A nem topligában szereplő válogatott játékosok közül Gyurcsó Ádám kívánkozik az élre. A ciprusi AEK Larnaka szélsője kezdőként kapott lehetőséget a Ciprusi Kupa első fordulójában a másodosztályú Ahironasz elleni 3-2-re megnyert mérkőzésen. Gyurcsó az 58. percben szerezte csapata harmadik gólját, végül a 72. percben lecserélték.

Gyurcsó vasárnap az Apoel elleni 3-0-s vereség alkalmával az 57. percben csereként állt be. A magyar játékos csapata a nyolcadik a bajnokságban.

A liga másik két magyarja, és Varga Kevin sem kapott lehetőséget, a két játékos csapata, az Omonia és az Apollon egymás ellen játszott, Lang klubja 2-0-ra nyert. Az Omonia a harmadik, az Apollon a hatodik helyen áll.

Gyurcsó mellett még egy magyar játékos szerzett gólt az elmúlt héten, s párhuzam közöttük, hogy az elmúlt egy évben egyikük sem kapott meghívót Marco Rossitól. Sallói Dániel a csapata második gólját szerezte, a Sporting Kansas City a 2-1-es győzelmével továbbjutott az MLS rájátszásában a St. Louis City ellen.

Bolla Bendegúz eredményes hetet zárt Svájcban: a magyar válogatott labdarúgó csapata, a Servette a hét közben tizenegyesrúgások után jutott tovább a Lausanne ellen. Bolla a pályán töltötte a 120 percet, majd hozzáadott ehhez bő fél órát a hétvégén a Zürich elleni 2-0-s győzelem során. Bolla csapata a negyedik helyen  áll a bajnokságban.

Vancsa Zalán is kapott meccsterhelést: a belga másodosztályú Lommel csatára végig a pályán volt az Anderlecht II elleni 1-1-re végződő mérkőzésén. A Lommel a harmadik a belga másodosztályban.

Kleinheisler László nem szerepelt a görög Panathinaikoszban, a csapata 2-1-re nyert a Lamia ellen, és vezeti a bajnokságot.

Az azeri bajnokságban szereplő Neftci Baki Tamás Márkkal a soraiban nyert idegenben 2-0-ra a Qabala ellen. A Baki az ötödik az azeri pontvadászatban.  

 

Borítókép: Gyurcsó Ádám góllal üzent a kapitánynak (Fotó: AFP)

Gyurcsó gólja: 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.