Guardiola: Elvégeztem a munkát, ennek vége van

Sok kérdést felvető nyilatkozatot tett a megnyeri klubvilágbajnoki döntő után Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője. Azzal még csak tényt állított, hogy minden elérhető trófeát megnyert az angol klubbal, utána azonban Guardiola úgy fogalmazott, elvégezte a munkáját.

2023. 12. 23. 10:07
GUARDIOLA, Josep
Dzsidda, 2023. december 22. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a szaúd-arábiai labdarúgó klubvilágbajnokság dzsiddai döntõjében játszott Manchester City - Fluminense mérkõzésen 2023. december 22-én. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City esélyt sem adott a brazil Fluminensének, már az első percben vezetést szerzett, s végül 4-0-ra nyerte meg a klubvilágbajnokság döntőjét. Pep Guardiola immár az összes lehetséges trófeát megnyerte az angol klub vezetőedzőjeként, s a győzelem utáni nyilatkozata felveti a kérdést, hogy maradt-e még motivációja a folytatáshoz.

Pep Guardiola klubvilágbajnokság vége Manchester City
Pep Guardiola a győztes csapatkép szélén szerénykedik, a klubvilágbajnokság megnyerése lehetett az utolsó célja a Manchester City vezetőedzőjeként (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

– Lezárult egy fejezet, minden címet megnyertünk. Nincs már semmi más, amit megnyerhetnénk. Úgy érzem, elvégeztem a munkát, ennek vége van – idézi az MTI Guardiolát, aki 2016 óta öt angol bajnoki címet, két FA-kupát, négy angol Ligakupát, és két angol Szuperkupát nyert a Manchester City kispadján, idén pedig a Bajnokok Ligája és az Európai Szuperkupa a klubvilágbajnokság trófeáját is begyűjtötte.

Guardiola ugyanakkor teljesített már az ideinél jobb naptári évet is, 2009-ben a Barcelona vezetőedzőjeként hat trófeát is ünnepelhetett, s utána nem hagyta ott azonnal a katalán klubot, csak 2012-ben érezte úgy, hogy egy év pihenőre van szüksége.

Pep Guardiola távozik a Manchester City éléről?

2013 óta viszont nem tartott szünetet Guardiola: előbb három éven át a Bayern München vezetőedzője volt, majd 2016-ban átült a Manchester City kispadjára, amellyel idén végre elérte, amit a klub az arab tulajdonosok megérkezése óta áhított: a Bajnokok Ligája-győzelmet.

Guardiola most úgy fogalmazott: itt az ideje könyvet írni. Ha azonban le is zárult a fejezet, akkor sem valószínű, hogy Guardiola a 2023/24-es idény vége előtt távozik, ezt egyik korábbi klubjával sem tette meg.

S a Bajnokok Ligájában rendkívül ritka címvédés lehetősége még mindig jelenthet extra motivációt Guardiola és a Manchester City számára, a százszázalékos csoportkör után a nyolcaddöntőre is ideális ellenfelet kapott a csapat.

 Borítókép: Pep Guardiola manchesteri korszaka a végéhez közelíthet (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.