Az egyik megy, a másik távozik, a harmadik visszatér – hírek a légióról

Szép lassan életre kel az átigazolási piac a világ labdarúgásában, télen szokás szerint sok játékos vált klubot. Nem kivétel a magyar légió sem, amelyben ilyenkor több változás is lezajlik, és három futballista esetében már biztosra vehető a váltás: Kovács Dániel a Fehérvártól szerződik külföldre, Vécsei Bálint elhagyja Japánt, Kleinheisler László pedig a hírek szerint visszatér Horvátországba.

2023. 12. 29. 8:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hivatalosan még nem nyitott ki a téli átigazolási piac, a világ klubjai már kezdik megtenni az első lépéseket. Három magyar futballistáról már ki is derült, hogy csapatot, sőt országot váltanak, másutt folytatják a pályafutásukat. Az egyik Kovács Dániel, akiről a Fehérvár FC hivatalosan bejelentette, hogy december 31-i dátummal, közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. Az érkezését ezzel párhuzamosan bejelentette a Volosz, a görögök azonban nem közölték, mennyi időre írt alá hozzájuk. A tavaszi szezonban még Kováccsal a kapuban harcolta ki a Fehérvár az NB I-ben maradást, de a nyáron érkezett a Puskás Akadémiától Tóth Balázs, és ő lett a fehérváriak első számú kapusa. Ráadásul Kovács konfliktusba került a szurkolókkal is, így nem meglepő, hogy távozik a klubtól. A Volosz FC 15 forduló elteltével a 10. helyen áll a 14 csapatos görög élvonalban.

Kovács Dániel új csapata mezében, menedzserei társaságában. Fotó: The Path Sports Management

Kleinheisler László sajtóhírek szerint visszatérhet Horvátországba, a Nemzeti Sport vette észre a Dalmatinski portal értesülését. A lap azt írja, hogy a magyar válogatott középpályás közel áll a megegyezéshez a horvát élvonalban az első helyen álló Hajduk Splittel. Kleinheisler László idén januárban szerződött az NK Osijekből a Panathinaikoszhoz. A 29 éves, 47-szeres válogatott középpályás epizódszereplő a csapatnál, az idényben öt tétmérkőzésen 77 percet töltött a pályán, szerződése 2026 nyaráig él. A dalmáciai lap szerint a splitiek úgy gondolhatják, az egykori Eszék-játékos könnyen beilleszkedhet, mert korábban kiválóan szerepelt a bajnokságban.

Vécsei Bálint új csapatot keres. Fotó: Vissel Kobe

Vécsei Bálint korábban azt nyilatkozta az M4 Sportnak: 99 százalék, hogy távozik a japán Vissel Kobétól, csütörtökre ez maradéktalanul biztossá vált: klubja ugyanis a hivatalos honlapján bejelentette, nem hosszabbít szerződést vele. A magyar válogatott futballista szeptember elején szerződött a japán élvonalbeli Vissel Kobéhoz. Azóta kilenc bajnokit játszott csapata, ő viszont ezekből csak kettőn kapott játéklehetőséget, összesen 22 percet töltött a pályán. A Kobe a történelme során először nyerte meg a J1 League-et, a pályafutása ötödik bajnoki aranyát szerző Vécsei Bálintot azonban nem marasztalta a klub. Arról nincs hír, hogy a labdarúgó hol folytatja a pályafutását.

 

Borítókép: Kleinheisler Lászlónak nem sok örömteli pillanat jutott a Panathinaikosznál (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.