Olimpiai selejtező: ünnepi összetartás és látványos show a szünetekben

A két ünnep között összetartással készül a házigazda magyar női kosárlabda-válogatott a február 8. és 11. között, Sopronban sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára. A csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy vasárnaptól már meg lehet venni a jegyeket a tornára, és a szervezők elárulták, hogy állóhelyeket is kialakítanak a B-középnek.

2023. 12. 07. 17:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség (MKOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Székely Norbert szövetségi kapitány elmondta, december 27. és 29. között öt edzést vezényel csapatának az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában. Hozzátette, ezúttal csak az NB I-ben szereplő játékosok lesznek jelen.

Bodnár Anita, Török Zoltán, Székely Norbert és Dubei Debóra  Fotó: MKOSZ

– Az elmúlt hat évben lezajlott építkezés csúcspontja a nyári Európa-bajnokságon elért negyedik hely volt, majd a novemberi Eb-selejtezőkön nyert két mérkőzéssel ott folytattuk, ahol Ljubljanában abbahagytuk – fejtette ki a szakvezető. – A klubok hozzájárulásával, 

példátlan módon a két ünnep között lesz összetartás, ami pedig a sérülteket illeti, Kányási Veronika hamarosan felépül, Juhász Dorka pedig várhatóan januárban tér vissza. Bízunk benne, hogy tudunk még egy szintet lépni az olimpiai szereplés érdekében.

Nem mi leszünk az esélyesek, de bárkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát. A kanadaiak akár Párizsban is komoly tényezők lehetnek, a spanyolok tovább erősödtek a honosított Megan Gustafsonnal, míg a japánok már január elején befejezik a bajnokságot, hogy teljes erővel a selejtezőre készülhessenek – sorolta Székely Norbert. 

Török Zoltán, a szervezőbizottság elnöke, a bajnok Sopron Basket ügyvezetője közölte, piros, fehér és zöld szektorokkal várják a szurkolókat a kibővített Novomatic Arénába, a jegyértékesítés pedig vasárnap kezdődik.

– Amikor 1980-ban olimpián járt a női válogatott, még kisfiú voltam, és már harminc éve vagyok sportvezető, de elmondhatom, hogy erre vártam. Minden lehetőséget igyekszünk biztosítani a siker érdekében, lesz állószektor a B-középnek, és minden nagyszünetben half time show lesz, neves fellépőkkel – jelentette be Török Zoltán.

Székely Norbert az utóbbi években elégedett lehet a csapatával  Fotó: fiba.com

Dubei Debóra, a válogatott csapatkapitánya szerint képesek meccset vagy meccseket nyerni az olimpiai részvétel érdekében: – Mindenki izgatott, erre készülünk a hazai és nemzetközi mérkőzéseken. Nagyon nagy szó, hogy itthon vívhatjuk ki az olimpiai részvételt – fűzte hozzá. 

Jegyárak az olimpiai selejtezőkre

Bodnár Anita, a szervezőbizottság tagja azzal kezdte, hogy vasárnap 10 órakor elindul az internetes jegyértékesítés.

– Elővételben hat- és nyolcezer forintba kerülnek a napijegyek, december 31. után pedig nyolc- és tízezerért lehet megvásárolni őket. A csarnok a korábbi Euroliga Final Fourokhoz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül, ebből 350 állóhely lesz – jelezte.

A magyarok az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

Borítókép: Dubei Debóra jó játékára nagy szükség lesz az olimpiai selejtezőn (Fotó: fiba.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.