Sztankovics fellélegezhet, újra nyert a Ferencváros

Négy napon belül másodszor is összecsapott egymással a Mezőkövesd és a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben. A vasárnapi 0-0 után Kövesden 2-0-ra nyert a Fradi, lezárta a négy meccses nyeretlenségi sorozatát az NB I-ben.

2023. 12. 06. 21:27
Mezőkövesd Fradi
Mezőkövesd-FTC NBI Fotó: Kovacs Peter Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I-ben október 29-e, négy forduló óta nyeretlen Ferencváros a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzésen Mezőkövesden vendégszerepelt. Esetleges győzelme esetén a Fradi egy pontra megközelíthette volna az éllovas Paksot. Meglepően ideges hangulatban kezdett a két csapat vasárnapi, 0-0-ra végződő mérkőzésén látott összeállításától négy poszton eltért bajnokcsapat: Makreckis, Abu Fani, Botka és Pesics nélküli kezdő tizenegy. A Mezőkövesd próbált irányítani, David Babunski révén lövésig is eljutott, majd a kapujából kint álló Dibusz fölött akarta átívelni a labdát a hazaiak csatára, Stefan Drazsics, és nem is tévedett sokat.

Mezőkövesd Fradi
Zachariassen volt a Fradi egyik legveszélyesebb játékosa (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A másik oldalon Kristoffer Zachariassen viszont egy centit sem tévedett: a 11. percben a norvég idegenlégiós szerezte meg a Ferencváros vezető gólját. Marquinhos adott be jobbról, a felugró Kállai Kevin könnyedén tisztázhatott volna, de nem tette. Zachariassen a levegőben megelőzte a bizonytalankodó védőt, és a testével a kapuba továbbította a labdát. A bekapott góltól nem jött zavarba a Kövesd, elsősorban az ellenakciókra alapozott Kuttor Attila csapata, a Fradi pedig a kezdőbe bekerült Gojak révén növelhette volna az előnyét, de kimaradt a hatalmas helyzet. Majd a félidő záróakkordjaként Zachariassen lövését az utolsó emberként álló védő tisztázta.

A szünet után

A folytatás hasonlóan alakult, mint a meccs kezdete. A Mezőkövesd igyekezett, a Fradi kontrákra játszott. Az első valamirevaló jelenet Lisztes nevéhez fűződött, de a fradista csatár ígéretes helyzetben rontott. Babunski az 57. percben lőhetett, de az egyenlítési kísérlet elkerülte a kaput. Bő fél órával a rendes játékidő vége előtt a cserét fontolgatta Sztankovics, már a bevetésre készült Abu Fani és Pesics, de ők még az oldalvonal mellett látták, amint Drazsics emelése a lécről pattant vissza. 

Aztán végre pályára léphetett a kettős, Sztankovics a fiatalokat, Lisztest és Katonát hozta le. Gojak is megmutatta, hogy a pályán van: egy beadás után a labda a kezére pattant, majd a labdát a kapuba lőtte. Berke játékvezető természetesen nem adta meg a gólt. Gojak nem sok időt töltött már a kövesdi gyepen, az utolsó 20 percre Makreckis szállt be. 

Majd újabb gól következett, amit a VAR nézegetett egy ideig, de végül szabályosnak ítélte Marquinhos találatát a 71. percben: Pesics előtte a vállával (vagy a kezével...) vett át egy előre ívelt labdát, és ő ugratta ki a brazil csapattársát, aki elegánsan tekert a kapuba. Az eredmény már nem változott. Az FTC 2-0-ra nyert, egy pontra megközelítette a Paksot, s ha hétvégén nyer az éllovas ellen, akkor meg is előzi a tabellán. 

Labdarúgó NB I, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Mezőkövesd–Ferencváros 0-2 (0-1), Mezőkövesd, 2500 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Zachariassen (12.), Marquinhos (71.).

Borítókép: A Ferencváros játékosai egy gólnak örülhettek (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.