A Green Bay Packers hengerelt, megtört az átok Detroitban + videó

Lejátszották az első szoros meccset az NFL idei rájátszásában. A Detroit Lions hazai pályán, egy pikáns találkozón 24-23-ra nyert a Los Angeles Rams ellen. Továbbjutott az NFC északi csoportjának másik rájátszáscsapata is: a Green Bay Packers a Dallas Cowboys otthonában nyert, ami az alapszakasz során senkinek nem sikerült.

2024. 01. 15. 6:29
Green Bay Packers NFL
Fotó: X/NFL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Green Bay Packers lett az első csapat az NFL történetében, amely hetedik kiemeltként meccset tudott nyerni a rájátszásban. Pedig a Dallas Cowboys az alapszakaszban egyetlen hazai mérkőzését sem veszítette el, a Green Bay Packers azonban lemosta ellenfelét, 27-0-ra, majd 48-16-ra is vezetett, végül a hajrában kiengedve 48-32-re nyert.

Detroit Lions Green Bay Packers NFL Jared Goff
Jared Goff ünnepel, a Green Bay Packers után a Detroit Lions is továbbjutott az NFL rájátszásában. Forrás: X/NFL

Bár a Packers a leggyengébb mérleggel jutott be a rájátszásba, benne volt a pakliban, hogy megnehezítheti a Cowboys dolgát, a két csapat legutóbbi nyolc meccséből hetet a Sajtfejűek nyertek meg, igaz, ezek többségében Mike McCarthy volt a Green Bay vezetőedzője, aki a mostani mérkőzésen már a túloldalon töltötte be ezt a pozíciót.

 

Green Bay Packers: megállíthatatlan támadósor

Arra viszont senki sem számított, hogy a Dallasnak egyetlen pillanatig sem lesz esélye, a Green Bay Packers fiatal támadósora megállíthatatlan volt. Az irányító, Jordan Love lényegében tökéletesen játszott, az egység legrutinosabb tagja, az alapszakaszbeli sérülések után a legjobbkor csúcsformába lendülő futó, Aaron Jones pedig három touchdownt szerzett.

A Green Bay Packers a rájátszás következő fordulójában a San Francisco 49ers ellen játszik, amely ellen viszont az elmúlt években rendre kikapott, még akkor is, amikor az aktuális forma alapján esélyesebbnek tűnt.

 

Északi sikerek: a Detroit Lions megtörte az átkot 

A negyedik idei rájátszásmeccs az első hárommal ellentétben szorosan alakult. A Detroit Lions és a Los Angeles Rams összecsapásának pikantériáját a két irányító, Jared Goff és Matthew Stafford személye adta, akiket a 2021-es idény előtt cserélt ki a két csapat.

Stafford utána Super Bowl-sikerre vezette a Ramst, most viszont Goff örülhetett, 24-23-as győzelemre vezette a Lions volt csapattársai ellen. Ezzel összejött neki, ami Staffordnak három nekifutásból egyszer sem: megtört a Detroit Lionson ülő átok, a csapat 1992 óta először nyert playoff-találkozót.

Ezzel a liga leghosszabb rossz sorozata szakadt meg, immár a Miami Dolphins huszonhárom éves szériája vette át a helyét. A Miami idén már biztosan nem töri azt meg, miután extrém körülmények között kikapott a Kansas City Chiefstől.

NFL, rájátszás, első forduló

AFC

Buffalo Bills (2.)–Pittsburgh Steelers (7.) hétfő, 22.30
Kansas City Chiefs (3.)–Miami Dolphins (6.) 26-7
Houston Texans (4.)–Cleveland Browns (5.) 45-14

A Baltimore Ravens (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

NFC

Dallas Cowboys (2.)–Green Bay Packers (7.) 32-48
Detroit Lions (3.)–Los Angeles Rams (6.) 24-23
Tampa Bay Buccaneers (4.)–Philadelphia Eagles (5.) kedd 2.15

A San Francisco 49ers (1.) a főcsoport-elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

 

Borítókép: Simán gázolt át ellenfelén a Green Bay Packers (Forrás: X/NFL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.