Beteg társának ajánlotta Imre Bence a horvátok elleni csodát a kézilabda Eb-n

Két éve még mezei szurkoló volt Imre Bence, ma már ő az egyik új vezér. Olimpiai érmes szülők gyermeként a Fradi jobbszélsője volt az egyik hős, amikor a magyar válogatott 29-26-ra győzött Horvátország ellen a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjében szombaton. Imre Bence beteg csapattársának ajánlotta az elődöntőbe jutás reményét életben tartó sikert.

2024. 01. 21. 8:19
IMRE Bence
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Horvátország Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a horvátok elleni meccs emberének Bartucz László kapust választották meg (nem ok nélkül), ez a cím kijárt volna Imre Bence számára is. – Ez egészen hihetetlen. Két évvel ezelőtt még Fazekas Gergővel együtt ültünk Budapesten az MVM Dome legtetején, hogy onnan szurkoljunk a magyar válogatottnak. Most meg itt vagyunk, és részesei lehetünk valami olyan csodának, amiről az idősebb játékosok is meghatottan beszélnek – nyilatkozta meghatódottan az Origó helyszíni tudósítójának Imre Bence.

IMRE Bence
Imre Bence hibátlan lőlappal rendelkezik az Eb-n. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 21 éves játékos édesanyja az egykori válogatott klasszis, az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix, édesapja pedig az olimpiai ezüst- és bronzérmes korábbi vívó, Imre Géza. A fiú jó úton jár, hogy szülei nyomdokába lépve a magyar sport ismert alakjává váljon, hiszen ahogy arra az Origó cikke rámutatott, világklasszis teljesítményt nyújtott a Laxness Arénában.

S nemcsak a horvátok ellen, az Eb-n eddig összességében is Imre Bence az egyik meglepetésember: 13 lövés, 13 gól a statisztikája. Jobb aligha lehetne.

– Nem tudom, honnan jött ez az erő, de tényleg fantasztikusak voltunk, mindent megtett a csapat – fogalmazott a meccs után Imre. – Hiába vagyunk fiatalok, nem ijedünk meg a téttől. Ezzel így voltunk a horvátok ellen is. A beteg Szita Zoltánnak ajánlom a győzelmet, mert ő hirtelen ágynak esett, remélem, hogy vissza tud térni. Megyünk tovább nekimegyünk a németeknek is, a húszezer néző nem velünk lesz, de ez sem zavar.

 

Hogyan tovább?

Legközelebb hétfőn lép pályára a magyar válogatott a középdöntőben a házigazda Németország ellen. A csoport második helyéhez, egyúttal az elődöntő kiharcolásához nem elég a németek elleni bravúr, az osztrákoknak is botlaniuk kellene, hogy megelőzzük őket. Vagy zárásként bravúros siker kell Franciaország ellen az utolsó fordulóban. A magyar válogatott esélyeiről itt írtunk.

Borítókép: Imre Bence és a magyar válogatott szárnyal az Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.