Nadal visszatérését még Thiem is megtapsolta + videó

Rafael Nadal nem felejtett el teniszezni, és a lábmunkája is a régi. A szűk egy év kihagyás után a brisbane-i versenyen visszatért 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol legenda az osztrák Dominic Thiem elleni mérkőzésen mutatta meg magát újra a közönségnek. Nadal 7:5, 6:1-re nyert, a nézők remekül szórakoztak.

2024. 01. 02. 17:49
Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal reacts during his men's singles match against Austria's Dominic Thiem at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane on January 2, 2024. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: William WEST / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafel Nadal még az óév utolsó napján vereséggel tért vissza a közel egyéves kényszerszünet után a brisbane-i kemény pályás tenisztorna 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású férfiversenyében. A spanyol teniszező Marc Lopezzel az oldalán 74 perc alatt 6:4, 6:4-re kikapott a hazai közönség előtt játszó Max Purcelltől és Jordan Thompsontól.

Thiem nem tudta tartani a lépést Nadallal
Thiem nem tudta tartani a lépést Nadallal Fotó: AFP/William WEST

Nadal soha nem helyezte előtérbe a párost a karrierje során, Brisbane-ben is ezt afféle ráhangolódásnak szánta a fő attrakció, az egyes mérkőzése előtt. A spanyol teniszező ma a selejtezőből érkezett osztrák Dominic Thiemmel csapott össze Brisbane-ben, aki ellen 9-6 a győzelmi mérlege, igaz, a legutóbbi két mérkőzésüket Thiem nyerte. Ahogy az a legnagyobbaknak kijár, megtelt a brisbane-i lelátó, a ciklámen és piros keverék színű felsőben pompázó spanyol pedig megadta azt a közönségnek, amire vágyott. Az első szettben a régi gyorsaságát idézve érkezett a háló elé, Thiem rövidítése nem fogott ki rajta. Majd azzal a lendülettel egy fonák nyeséssel terelte át a labdát az ellenfél térfelére. Nem csak a közönség, Thiem is tapssal jutalmazta a már-már klasszikus mozdulatot.

Az első játszma maratoni küzdelmet hozott, 5:5-ig mindkét fél hozta a szerváját, Nadal tett egy lépést a szett megnyerése felé, Thiem azonban nem tudta vele tartani a lépést, elveszítette az 56 percig tartó játszmát. A folytatás sokkal simábban alakult: Thiem csak egy játékot nyert meg, így Nadal valamivel több mint fél óra játék után 6:1-re behúzta a második szettet, így a meccset is megnyerte.

A mérkőzés végén Nadalt arról is faggatták, hogy megelőzte Ivan Lendlt a az ATP-tornákon való győzelmeket tekintve. Ő azonban ezzel nem foglalkozott, másfelől közelített a visszatérése felé: – A mai nyilvánvalóan egy fontos és érzelemteljes nap a számomra – mondta Nadal. – Valószínűleg teniszpályafutásom egyik legnehezebb éve van mögöttem, így büszke vagyok arra, hogy visszatértem és ilyen szinten tudtam játszani.

A spanyol legenda a következő fordulóban, szerdán a szabadkártyával induló 30 éves ausztrál Jason Kublerrel játszik.

Brisbane, kemény pályás tenisztorna: Nadal–Thiem 7:5, 6:1

Borítókép: (Fotó: AFP/William WEST)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.