Schäfer és Szoboszlai sokadszorra cukkolja egymást, itt a lista + videó

Amint arról beszámoltunk, vasárnap Schäfer András az Union Berlin–Darmstadt, Szoboszlai Dominik a Liverpool–Norwich City meccsen adott gólpasszt, mégpedig egy perc különbséggel. Schäfer ennyivel előzte meg Szoboszlait, és ennek egy nagy poénnal adott hangot a közösségi oldalán.

2024. 01. 29. 7:51
SCHÄFER András
Budapest, 2022. június 4. Schäfer András, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában a Liverpool–Norwich City meccset az FA-kupában a legjobb 16 közé jutásért játszották (5-2), a még január 1-én elszenvedett sérülése után most tért vissza. Jürgen Klopp az 56. percben cserélte be, s a 63. percben máris gólpasszal jelentkezett: a szögletéből fejelte a vendégek kapujába a Liverpool negyedik gólját.

 A meccs 15.30-kor kezdődött, miként a Bundesligában az Union Berlin–Darmstadt találkozó is (1-0), amelyen az egyetlen gól a 62. percben született, Benedict Hollerbach ekkor talált be közelről úgy, hogy jó ütemben passzolt elé.

A Hungarian Football Xtra X-oldalának bejegyzésére Schäfer András a saját X-oldalán egy nagy poénnal reagált Szoboszlai egy perccel későbbi gólpasszára: „Mindig csak másol.”

 

Schäfer András és Szoboszlai Dominik tréfálkozásai

A magyar válogatott két játékosa szívesen froclizza egymást. Tavaly augusztusban Szoboszlai a Bayern München elleni felkészülési meccsen (2-2) Szingapúrrban egy olyan mezben lépett pályára, amelyen elírták a nevét (!), és ezt a „ziccert” Schäfer nem hagyta ki, és egy kicsit heccelte a közösségi oldalon Szoboszlait. A magyar válogatott csapatkapitányának posztjához oda is írta: „Szosbozlai”.

 

Még visszább ugorva az időben, tavaly márciusi történt: a válogatottból sérülés miatt hiányzó Schäfer András a közösségi oldalán üzent, hogy a jövőben ő is bejelentkezne a tizenegyesek elvégzésére, és hogy biztosra menjen, már gyakorolja is a tükör előtt a kő-papír-ollózást. Erre reagált Szoboszlai Dominik a válogatott sajtótájékoztatóján. (Ennek az előzménye az volt, hogy a Magyarország-Észtország felkészülési mérkőzésen  Sallai Roland és Szoboszlai Dominik ritkán látható módon, kő-papír-olló játékkal döntötte el, hogy ki rúgja a tizenegyest.)

Schäfer András április 13-án ünnepeli a születésnapját. Az Union Berlin középpályása tavaly is rengeteg köszöntést kapott, többek között Szoboszlai Dominik sem feledkezett meg válogatott csapattársáról, akinek nem mindennapi becenevet adott. „Isten éltessen, Smack leves” – írta az Instagram-sztorijában Szoboszlai Dominik. 

 

Borítókép: Schäfer András, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország–Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.