Az édesanya és a mentőszolgálat is reagált a megégett szurkoló ügyében

Barátja lélekjelenlétének is köszönheti, hogy nem lett komolyabb baja annak a szurkolónak, aki vasárnap, a Szusza Ferenc Stadion lelátóján szenvedett súlyos égési sérüléseket. Most a 16 éves fiú édesanyja és az Országos Mentőszolgálat is megszólalt a történtekkel kapcsolatban.

2024. 02. 27. 21:07
Újpest - FTC
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a múlt vasárnapi, 5-0-s vendégsikerrel zárult Újpest–Fradin megégett 16 éves szurkoló ügyében – írtuk meg korábban. Az otthonában lábadozó, de naponta kötözésre járó középiskolás édesanyja a Borsnak bővebben is beszélt az átélt borzalmakról.

Újpest - FTC
Időnként látni is alig lehetett a füsttől. Fotó: Ladóczki Balázs

A szülők 20 percen belül odaértek

– Az egyes médiumokban megjelentekkel ellentétben a gyermekem nem magának okozta a balesetet. Az eszköz valószínűleg felülről érkezhetett. A szikrától lángra kapott a fiam ruházata. A gyermekem a nyakán, a mellkasán, a hasán és a lábán égett meg – ismertette Andrea, aki rendkívül hálás a fia osztálytársának. Mint elmondta: könnyen lehet, hogy ha nincs ott a fiú barátja, még nagyobb baj történik, hiszen az osztálytárs volt az, aki elkezdte oltani a pórul járt gyermek öltözékét. Ezt követően együtt keresték meg a mentőket, akik a család állítása szerint azt közölték, hogy a sérültnek be kell mennie a Honvéd Kórházba. A középiskolások ezek után a közeli bisztróba siettek, hogy jeget kérjenek. A történtek után a gyerekek telefonon értesítették a sérült fiú szüleit.

– Körülbelül 20 perc alatt a helyszínre értünk. A stadionhoz jutásunkat nehezítette, hogy a szurkolótáborok közötti közismert feszültség miatt a rendőrök lezárták az út egy részét. Nem is tudtunk odamenni közvetlenül autóval, egy kicsit távolabb álltunk meg, majd odarohantunk. A fiam gyógyul. Mindennap kötözésre kell járnunk a Bethesda Kórház égési ambulanciájára. Szerencsére nem tartották bent. Tud jönni-menni, de meglehetősen súlyos az állapota. Irgalmatlan fájdalmak gyötrik – tette hozzá az édesanya.

 

Vizsgálatot indított az Országos Mentőszolgálat

A Bors az Országos Mentőszolgálat álláspontját is kikérte, ők az édesanya által elmondottak alapján vizsgálatot rendeltek el.

– A mentők rendelkezésre álló dokumentációja alapján a 18 év körüliként leírt fiatalembert a biztonsági személyzet kísérte oda a rendezvényt biztosító mentőkhöz, de ő már kezdettől fogva úgy nyilatkozott, hogy nem kér helyszíni ellátást, és mivel hozzátartozói jönnek érte kocsival, ezért el akarja hagyni a stadiont. Az esetleírás szerint a fedetlen testtájék bőrén (nyak hátsó felszíne) mintegy 10 cm-es égésnyom látszott, de részletesebb vizsgálatra, adatfelvételre és ellátásra nem kerülhetett sor, mert a sérült saját elhatározásából a helyszínről eltávozott. Az édesanya panasza alapján a történtek ellenőrzése megkezdődött.

Borítókép: Egy fiatalkorú bánta az Újpest-drukkerek pirotechnikai bemutatóját (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.