Gulácsi Péter magabiztosan nyilatkozott a Real Madridra várva

Kedden este két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, és ezzel megkezdődik a nyolcaddöntők szakasza. Az első játéknap nekünk, magyaroknak különösen érdekes, hiszen a két magyart, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is alkalmazó RB Leipzig a Real Madridot fogadja. A lipcseiek sajtótájékoztatóján a magyar kapus jelent meg. A nap másik meccsén a címvédő Manchester United a dán Köbenhavn vendége lesz.

2024. 02. 13. 5:45
Leipzig's Hungarian goalkeeper #01 Peter Gulacsi addresses a press conference on February 12, 2024, on the eve of the UEFA Champions League round of 16, first-leg football match between RB Leipzig and Real Madrid CF in Leipzig, eastern Germany. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiatal sztárja, nélkül lép pályára a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig vendégeként a 14-szeres győztes Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének nyitányán. A húszéves angol középpályás bokasérülést szenvedett a Girona elleni szombati rangadón, Carlo Ancelotti vezetőedző ezért nem számíthat a játékára. Rajta kívül Eder Militao és is sérült.

Fotó: EPA/Daniel Gonzalez

A német és a spanyol gárdát eddig egyszer sorsolták össze a nemzetközi porondon, a 2022/23-as csoportkörből mindkét együttes továbbjutott. Akkor a Bernabeu Stadionban 2-0-ra a Real nyert, és Lipcsében is hazai siker született, 3-2-re győzött az RB. Érdekesség, hogy a Leipzig eddig mindkét spanyol csapat ellen vívott európai kieséses párharcát megnyerte: a 2019/20-as, koronavírusos idényben 2-1-re verte az Atlético Madridot a lisszaboni nyolcas finálé negyeddöntőjében, a 2021/22-es szezonban pedig 5-3-as összesítéssel búcsúztatta a Real Sociedadot az Európa-liga rájátszásos körében. Ezen a téren a madridiak is jól állnak: utóbbi hét, német ellenféllel játszott kieséses párharcukat sikerrel vették.

Az RB Leipzig nem fél

A tegnapi edzést megelőző sajtótájékoztatón Marco Rose vezetőedző mellett jelent meg.

– Pontosan tudjuk, hogy a Real Madrid milyen minőséget képvisel. fantasztikusan játszott a hétvégén, de említhetném Rodrygót is, szinte bárkit a csapatból. Bellingham nélkül is erős a támadósor. Nagyon boldog vagyok, hogy újra játszhatok a sérülés után a Bajnokok Ligájában. Nem kezdtük jól az évet, de túljutunk ezen a nehéz időszakon. Minden tudásomat bevetem azért, hogy jó eredményt érjünk el.

Marco Rose ehhez ezt tette hozzá: – Mi biztosan nem félünk. Várjuk az ellenfelet, a feladatot és a stadionunkban uralkodó hangulatot. Ezért dolgoztunk keményen az elmúlt szezonban és az idei szezonban a csoportkörben is.

ORBÁN, Willi
(középen) is játszani fog a spanyol sztárcsapat ellen Fotó: Filip Singer

A másik ma kezdődő párharc egyesélyesnek tűnik a dán Köbenhavnnak, amely három év után másodszor jutott be a kieséses szakaszba, a papírforma alapján összességében kevés esélye van a címvédő Manchester City ellen, az első találkozó lehetséges végkimenetele azonban nem ennyire egyértelmű. A két együttes eddig négyszer találkozott a nemzetközi porondon: a City otthon mindkét meccsét megnyerte, idegenben pedig kétszer döntetlen született. Az angol csapat jelenleg címvédőként a második helyen áll a Premier League-ben, az európai színtéren pedig húsz meccse veretlen. Ezzel együtt figyelemre méltó, hogy a kieséses szakaszban az utóbbi öt idegenbeli mérkőzését nem nyerte meg, a tavalyi szezonban mind a három ilyen találkozóján 1-1-es döntetlent játszott.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések, kedd: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport), FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 21.00, (Sport 1), a visszavágókra március 6-án kerül sor.

Borítókép: Gulácsi Péter boldog, hogy a sérülése után ismét védhet (Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.