Komoly dicséret, edzője szerint ő a magyar labdarúgás jövője

A kezdőcsapatban kapott lehetőséget, és élt is vele Katona Bálint vasárnap a Szusza Ferenc Stadionban. A 21 éves Ferencváros-futballista ezúttal az előkészítésben jeleskedett, ezzel kiérdemelve vezetőedzője, Dejan Sztankovics elismerését.

2024. 02. 26. 9:14
KATONA Bálint; BREKALO, Josip
Budapest, 2023. december 14. Katona Bálint (j), a Ferencváros és Josip Brekalo, a Fiorentina játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Fiorentina mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Ferencváros vasárnap 5-0-ra nyerte meg az Újpest elleni derbit az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A nagy siker megalapozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett az FTC 21 éves magyar játékosa, Katona Bálint, aki kezdőként 63 percet játszva két gólpasszal szolgálta ki az első találatokat szerző Varga Barnabást.

„Szeretnék még sokat tanulni és tovább fejlődni”

A Fradi szerb trénere, Dejan Sztankovics a derbi után az M4 Sport kamerája előtt elmondta: örül, hogy azok a játékosok, akik nem alapemberek, ám most kezdőként megkapták az esélyt, megállták a helyüket. Külön kiemelte Botka Endrét, valamint Katona Bálintot.

– Botka szerepe a válogatott szempontjából is nagyon fontos, Katona pedig úgy gondolom, hogy a magyar labdarúgás jövője, ebben biztos vagyok – nyilatkozta Sztankovics.

A meccs után Katona Bálintot is szembesítettük a vezetőedző szavaival.

– Ezt tőled hallom először, de nagyon örülök neki. Mindig jólesik a dicséret, főleg egy ilyen futballmúlttal rendelkező szakembertől. Ez rengeteg pluszt ad nekem, szeretnék még sokat tanulni Dejan Sztankovicstól és tovább fejlődni – kezdte a lapunknak nyilatkozó Katona Bálint. – Abszolút jó szemmel fogok visszatekinteni erre a derbire. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, az Olimpiakosz elleni vereség után az egész csapatnak nagyon jól jött, hogy 5-0-ra tudtunk nyerni.

Újpest - FTC
Katona Bálint jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a derbin  Fotó: Ladóczki Balázs

 

A nemzetközi porondon is megkapta az esélyt

Az U21-es válogatott Katona Bálint a 2023/2024-es idény kezdetén tért vissza a Ferencvároshoz, az előző szezont a bajnoki ezüstérmes Kecskemét színeiben töltötte. A támadó középpályás az aktuális szezonban hét bajnoki mellett három nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett. Tavaly novemberben, az Európa-konferencialiga csoportkörében csereként beállva 41 perc jutott neki a Csukaricski otthonában, ahol szintén gólpasszt adott, majd kezdőként 80 percet szerepelt a decemberi, Fiorentina elleni meccsen. Ezt követően a múlt csütörtöki, 1-0-s vereséggel végződött FTC–Olimpiakosz találkozón is beállít, igaz, csak 4 percre.

Borítókép: Katona Bálint nemzetközi mérkőzéseken is szerepelt már az FTC színeiben (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.