Nagy bravúrra készülnek a magyar lányok a hazai Eb-n

Május 22–26-án Budapesten rendezik a ritmikus gimnasztikázók Európa-bajnokságát, amelyen olimpiai kvótákat is osztanak. Egyéniben Pigniczki Fanni már biztosította a helyét a nyári ötkarikás játékokon, de együttes kéziszercsapatunk sem adta fel a reményt, hogy kvalifikálja magát. Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke, a szakág hazai irányítója a közelmúltba is visszanézett, és minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy megdöbbentő nyilatkozatot tett.

2024. 02. 09. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni személyében egyéniben egy versenyzőnk lesz ott a párizsi játékokon. S együttes kéziszercsapatunknak is – ha a csillagok is úgy állnak össze, és tudása legjavát tudja hozni – lehetősége lesz kiharcolni az indulási jogot. A Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Farkas Júlia alkotta csapat a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kvalifikálhatja magát Párizsra – tudatta a Magyar Tornaszövetség.

Deutsch-Lazsányi Erika a jelenlegi csapattal elégedett. Forrás: MATSZ

A ritmikus gimnasztikázók szakmai vezetője, Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke azonban a közelmúltba visszanézve megdöbbentő nyilatkozatot is adott.

Deutsch-Lazsányi Erika: Legtöbbjüknek minden edzői szó „falra hányt borsó” volt

– Éveken keresztül szinte minden felkészülés arról szólt, hogy a válogatott épp aktuális versenyzőit győzködni kellett arra, hogy egyáltalán edzésre járjanak, hogy tehetségüknek megfelelően végezzék edzéseiket és adjanak esélyt arra, hogy azok lehessenek, akik tehetségük alapján lehetnének. Legtöbbjüknek minden edzői szó „falra hányt borsó” volt, és az élsporttól gyorsan eltávolodtak, így szinte minden szezonban az elejéről kellett a munkát kezdeni. A jelenlegi válogatott tagjainak többsége nem volt korosztályos válogatott, de szorgalmuknak, elhivatottságuknak köszönhetően napról napra erősebb felnőtt sportolók lesznek. Alázattal, következetesen készülnek a hazai Eb-re, így kötelességünk támogatni őket – mondta Deutsch-Lazsányi Erika.

 

Az elmúlt szezon eredményei alapján az együttes kéziszercsapatok európai kvótája feltehetően Németország, Azerbajdzsán, Lengyelország és Görögország között dől el – s csak egy kvóta kiadó.

– Szokták mondani a remény hal meg utoljára, így lehet, hogy későn, de összeálltunk egy ütőképes csapattal, és szeretnénk komoly meglepetést okozva beszállni az itthoni kvótaharcba – tette hozzá Deutsch-Lazsányi Erika, aki pontozóként ott lesz az olimpián.

Borítókép: Deutsch-Lazsányi Erika (Forrás: MATSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.