Döbbenetes képek fogadták a Nyíregyháza női röplabdázóit az öltözőben + fotó

Az elődöntőbe jutás volt a tét a női röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn–Fatum Nyíregyháza meccsen, amelyet azonban botrányos közjáték előzött meg. Mint az a nyíregyházi klub közleményéből kiderült, döbbenetes, sértő és agresszív képek fogadták a csapatot az öltözőben.

2024. 03. 07. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csatát vívott egymással a Fatum Nyíregyháza és a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében. Végül csak az ötödik mérkőzés döntött a fehérváriak javára, így ők jutottak az elődöntőbe. Itt azonban még nincs vége a történetnek, a Fatum-Nyíregyháza panaszt nyújtott be a Magyar Röplabda-szövetséghez, miután olyan dolgok történtek, „melyek átléptek egy határt, és amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Erkölcsi okok miatt…” – írják a klub hivatalos honlapján, szúrta ki a Szon.hu.

Döbbenetes képek fogadták a Nyíregyháza női röplabdázóit az öltözőben. Fotó: Fatumnyíregyháza.hu

Mi történt?

A Nyíregyháza 2-0-ra vezetett a párharcban, és a harmadik találkozót Székesfehérváron vívta a két gárda február 26-án. Amikor a nyíregyháziak megérkeztek a meccs helyszínére, az öltözőbe belépve döbbenetes kép fogadta a csapat tagjait. Az öltözőben lévő parafa táblán a Nyíregyháza csapatképe, illetve két játékosa, Nagy Sanja és Nina Kocic portréja volt kitűzve, utóbbi arcában egy darts nyíllal. A többi képen pedig dobásokból származó lyukak voltak láthatók. A klubhonlap szerint a látvány sokkolta a játékosokat, akik pályafutásuk során soha nem találkoztak hasonlóval.

– Teljes mértékben elutasítjuk a fenti magatartást, elhatárolódunk a játékosok személyét, jellemét sértő cselekménytől, agressziótól, egyúttal teljes mellszélességgel kiállunk játékosaink személyiségi jogainak, fizikai és mentális egészségének megóvása mellett. Panasszal éltünk a Magyar Röplabda Szövetségnél az eset után, akik biztosítottak, hogy kivizsgálják az esetet. Álláspontunk szerint az eset súlyos etikai szabályokat sért, és a Magyar Röplabdázás szellemiségével összeegyeztethetetlen – nyilatkozta Mohácsi Máté, a klubot működtető Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nem ez volt egyetlen érdekes eset az ominózus harmadik összecsapáson. A megszokottnál később engedték be a Nyíregyházát az öltözőbe, ahol nem megfelelő higiéniai körülmények fogadták a játékosokat, víztócsák álltak padlón. Az egyik sértett játékos, Nagy Sanja jelezte: bár a pályán az Előre győzött, de morális értelemben vesztett.

Borítókép: A Nyíregyháza nagy csatában esett ki a fehérvári csapat ellen (Fotó: Fatumnyíregyháza.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.