Fucsovics mesés röptéje tapsot kapott, Medvegyev nem kockáztatott

Az eső alaposan megcsúsztatta a programot a Miami Openen, Fucsovics Márton és Danyiil Medvegyev mérkőzésére is egy nappal később került sor az eredeti tervhez képest. A körülmények a címvédő Medvegyev malmára hajtották a vizet, az orosz ráadásul nagyon hatékony volt, valamennyi bréklabdáját kihasználta, így 6:4, 6:2-re nyert Fucsovics ellen.

2024. 03. 24. 6:20
Miami Open 2024 Danyiil Medvegyev Fucsovics Márton ellen
A címvédő Medvegyev magabiztosan nyert Fucsovics ellen Fotó: ATP Tour/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a sorsoláskor látszott, hogy nehéz feladat elé néz a Miami Open második fordulójában. Az év második ATP 1000-es versenyén a magyar teniszező az első fordulóban simán nyert az ausztrál Max Purcell ellen (6:2, 6:1), ám a második körben a címvédő Danyiil Medvegyev várt rá. Pontosabban mind Fucsovics, mind Medvegyev a kedvező időjárásra várt, az eredetileg péntek estére kiírt meccset a miami esőzések miatt csak szombaton tudták lejátszani.

Fucsovics Márton nem tudott nyerni Danyiil Medvegyev ellen a Miami Open második fordulójában
Fucsovics Márton nem tudta borítani a papírformát Danyiil Medvegyev ellen a Miami Open második fordulójában (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

– Nehéz volt, mert kilencvenkilenc százalékig biztos voltam benne, hogy nem fogunk játszani, és szívesen maradtam volna a hotelben, de nem kockáztathattam meg, hogy a távollétemben leléptetnek – mondta a péntekről Danyiil Medvegyev, akinek összességében nem jött rosszul a sok eső, amiatt ugyanis magas, nyolcvan százalék körüli volt a páratartalom, amikor végül pályára léphetett.

Mindkettőnknek nagyon nehéz volt nyerőket ütnie, tudtam, hogy higgadtnak kell maradnom

– mondta Medvegyev. Azt már nem tette hozzá, hogy ezek a körülmények a jobban védekező játékosként neki kedveztek Fucsovics ellen.

 

Fucsovics nem tudott bréklabdát hárítani Medvegyev ellen

Medvegyev nagyon hatékony volt, mindhárom bréklabdáját kihasznála a mérkőzésen, míg Fucsovics két lehetőségét hárította. A Miamiban címvédő, múlt héten Indian Wellsben is döntőig jutott orosz teniszező a harmadik fordulóban a harmincadik kiemelt Cameron Norrie ellen játszik.

Ahogy azt Fucsovicstól megszokhattuk, még egy vesztes meccsen is bemutatott olyan parádés ütést, amely lenyűgözte a közönséget, ezúttal a hálónál.

A másik magyar játékos, Marozsán Fábián meccsét is elhalasztották Miamiban, így ő csak vasárnap játszik a hatodik kiemelt Holger Rune ellen. Marozsán az első fordulóban simán nyert (6:3, 6:2) a selejtezőből érkezett amerikai Aleksandar Kovacevic ellen.

Akadt már néhány meglepetés a miami tornán a férfiak mezőnyében, első meccsén kiesett az ötödik kiemelt Andrej Rubljov, a kétszeres Grand Slam-döntős Sztefanosz Cicipasz és a legmagasabban rangsorolt hazai játékos, Taylor Fritz is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.