Az egykori futballsztár aggódik, hogy Peppa malac lesz belőle

A labdarúgástól tavaly októberben visszavonult Eden Hazard nem bánta meg, hogy 32 évesen szögre akasztotta a stoplist, mert élvezi a megkötések nélküli életet. Ugyanakkor hamarosan visszatér a pályára, de nem utolsó klubja, a Real Madrid mezében, hanem korábbi otthonában, a Stamford Bridge-en.

2024. 03. 20. 9:12
Eden Hazard élvezi, hogy azt csinálhat, amit akar
Eden Hazard élvezi, hogy azt csinálhat, amit akar Fotó: AFP/Anadolu/Ibrahim Ezzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belga, egyesült államokbeli és szaúdi klubok is csábították, de tavaly októberben úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását. Mindössze 32 évesen, mert utolsó klubjánál, a Real Madridnál több időt töltött el az orvosi szobában, mint az edzőpályán, a Santiago Bernabeu gyepén pedig még annál is kevesebbet. Az egykori szélső ugyanakkor nem bánja, hogy 2019-ben elhagyta a Chelsea-t a királyi gárda kedvéért. Pedig Londonban a szurkolók kedvence volt, hogy aztán 2020-ban a Marca szavazásán a Real valaha volt legnagyobb csalódást okozó igazolásának válasszák őt az olvasók. De legalább egy ideig példaképe, Zinedine Zidane tanítványa lehetett.

Hazard a Chelsea játékosaként csillogott a legjobban
Hazard a Chelsea játékosaként csillogott a legjobban Fotó: AFP/Ozan Kose

– Ez volt az álmom, még akkor is, ha a történetem nem lett tündérmese a rengeteg sérülésem miatt. De ha visszatekintek és a fényképeken látom magam a Real Madrid mezében, az büszkévé tesz.

A visszavonulása után közel fél évvel úgy érzi, jó döntést hozott az ősszel.

– Azt hiszem, hogy folytatni tudtam volna a játékot, de befejeztem, mert rengeteget voltam sérült, úgyhogy nem bántam meg a döntésem – mondta az Evening Standard lapnak adott nyilatkozatában. – Nagyon élvezem a mostani időszakot. Kicsit hiányzik a futball, főleg a srácokkal az öltözőben eltöltött idő, de most azt csinálhatok, amit csak akarok. Van családom és gyerekeim. Hazamehetek Belgiumba is a szüleimhez és a testvéreimhez.

Hazard visszatér a pályára

A belga exfutballista ugyanakkor olykor-olykor visszatér a pályára. A múlt hónapban Katarban Didier Drogba, Kaká és Roberto Carlos mellett játszott egy jótékonysági mérkőzésen, amit június 9-én egy újabb követ. Ráadásul nem is akárhol, hanem Hazard legnagyobb sikerei helyszínén, a Stamford Bridge-en lép pályára legközelebb, ahol Frank Lampard vállalja magára a vezetőedző szerepét, és a Chelsea egykori csillagai közül várhatóan többen is pályára lépnek. 

Hazard nem akar csalódást okozni a szurkolóknak, ezért szorgalmasan készül a meccsre. Már csak azért is, mert a Real Madridnál egykoron többször kritizálták, túlsúlyosnak nevezték, ő pedig ezt azzal magyarázta, hogy belgaként szeret a találkozók után meginni egy-két sört.

– Nem akarok úgy kinézni, mint Peppa malac! Teniszt, padelt játszom, futok, a barátaimmal futballozom, szóval igyekszem aktív maradni. Ugyan ez csak egy barátságos meccs lesz, amikor pályára lépsz, nyerni akarsz. Láttam ma a csapatot, erős lesz, több egykori csapattársam és jó barátom is pályára lép. Úgyhogy szeretnénk élvezni az estét, rúgni néhány gólt és boldoggá tenni a szurkolókat.

Vezetőedzőként viszont nem kíván visszatérni a futballéletbe. Öt fia van, inkább az ő jövőjüket egyengetné.

– Nem tudom, hogy mi lesz a továbbiakban. Nem hiszem, hogy bármikor is egy profi csapat edzője leszek, de ificsapattal szívesen foglalkoznék. Vannak gyerekeim, meg akarom őket tanítani a labdarúgásra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.