A volt barcelonai duó hozta össze az Inter továbbjutását + videó

Négy korábbi Barcelona-játékossal a kezdőcsapatában jutott tovább a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az Inter Miami. Az együttes góljait Lius Suárez, Lionel Messi és Robert Taylor szerezte.

2024. 03. 14. 9:31
BUSQUETS, Sergio; SUÁREZ, Luis; MESSI, Lionel; ALBA, Jordi; GÓMEZ, Diego
Fort Lauderdale, 2024. február 22. Az Inter Miami játékosai, köztük Lionel Messi (elsõ sor, b), Luis Suárez (elsõ sor, b2), Jordi Alba (elsõ sor, j), Sergio Busquets (hátsó sor, b3) és Diego Gómez (hátsó sor, j3) az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) új idényének elsõ, Inter Miami-Real Salt Lake mérkõzésén a floridai Fort Lauderdale-ben 2024. február 21-én. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint a szerdáról csütörtökre virradó éjjel, a Nashville SC 3-1-es legyőzésével bejutott a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Lionel Messit is soraiban tudó Inter Miami. A világbajnok argentin egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

 

Három gól videón

A Nashville elleni nyolcaddöntős párharc 2-2-es állásról folytatódott, a szintén volt Barcelona-futballista, Luis Suárez találatával azonban már a 8. percben előnybe került az Inter. Az előkészítés Lionel Messi érdeme volt.

Alig 15 perccel később Messi is feliratkozott a gólszerzők közé, immáron kétgólosra növelve együttese összesített előnyét.

A mindent eldöntő harmadik gólt Robert Taylor szerezte a második játékrészben, itt Suárez volt az előkészítő.

A Jordi Alba és Sergio Busquets személyében további két volt barcelonait a kezdőcsapatában szerepeltető Inter Miami végül 3-1-re győzött, miután az ellenfél szépített még a 90+3. percben. Ezzel a sikerrel Messiék 5-3-ra nyerték meg a Nashville elleni párharcot, és készülhetnek a helyi BL negyeddöntőjére, ahol a Cincinnati–Monterrey párharc győztese vár a Miamira.

Borítókép: Az Inter Miami játékosai, köztük (első sor, balra), Luis Suárez (első sor, balról a második), Jordi Alba (első sor, jobbra) és Sergio Busquets (hátsó sor, balról a harmadik) (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.