Légi támadás a Ferrari ellen, Hamilton is pórul járt + videó

A papírformának megfelelően Max Verstappen (Red Bull) nyerte a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzését. Mellőle nem a szabadedzéseken nagyon erős Charles Leclerc, hanem a Ferrari másik pilótája, a vakbélműtét után visszatért Carlos Sainz indulhat. Lewis Hamilton (Mercedes) a Q2-ben, a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo (RB F1 Team) már az időmérő első szakaszában kiesett.

2024. 03. 23. 13:38
Melbourne, 2024. március 22.
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának elsõ szabadedzésén a melbourne-i Albert Park versenypályán 2024. március 22-én.
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája erős teljesítménnyel tért vissza műtétje után Fotó: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki elhitte Charles Leclerc (Ferrari) két szabadedzésen aratott győzelme után, hogy Melbourne-ben meg lehet állítani a Red Bullt, annak az időmérő edzésen újra csalódnia kellett. A címvédő az idei első vasárnapi futamra is megszerezte az első rajtkockát, Leclerc pedig csak az ötödik helyen zárta a szombati időmérőt. A Ferrari másik versenyzője, a vakbélműtétje után visszatért Carlos Sainz viszont az első sorból indulhat majd, azaz Fred Vasseur csapatfőnök nem lehetett teljesen elégedetlen. A Ferrari-vezér értékelését azonban váratlan incidens zavarta meg.

Lewis Hamilton Mercedes Ferrari
nem találja az összhangot az új Mercedesszel, már alig várhatja, hogy a Ferrari pilótája legyen (Fotó: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett)

Az időmérő edzésen húsz helyett csak tizenkilenc pilóta vett részt, Logan Sargeant (Williams) csapattársa hibájának itta meg a levét. Alexander Albon legalább a Q1-ből továbbjutott az amerikaitól megkapott autóval, kiesett viszont a hazaiak kedvence, Daniel Ricciardo (RB F1 Team), miután elvették a legjobb köridejét a pálya elhagyása miatt.

Ricciardo csalódottságát tovább növelhette, hogy csapattársa, Cunoda Juki nemcsak a második, hanem az utolsó, harmadik szakaszába is bejutott az időmérő edzésnek. A japán Lewis Hamiltonnál (Mercedes) is jobban szerepelt, a hétszeres világbajnok lemaradt a Q3-ról, és elismerte: csapattársa, George Russell egyelőre sokkal jobban kezeli nála az idei autót.

Verstappen nyert, Pérez büntetést kapott

Az időmérő edzés végére helyreállt a Formula–1 elmúlt két évben jellemző rendje: Max Verstappen (Red Bull) szerezte meg az első rajtkockát. Csapattársa, Sergio Pérez viszont csak a hatodik helyről indulhat, a mexikói ugyanis három rajthelyes büntetést kapott, amiért még a Q1-ben feltartotta Nico Hülkenberget (Haas).

A Ferrari gondjai: a szél és a szarka

A vasárnap magyar idő szerint 5.00-kor (tv: M4 Sport) kezdődő futamon a vakbélműtétje után visszatért Carlos Sainz (Ferrari) indulhat a második helyről, aki csak reménykedik benne, hogy nem lesznek fájdalmai.

Többet várhatott az olasz istálló Charles Leclerc-től, a monacói pilóta a második és a harmadik szabadedzést is megnyerte Ausztráliában, a rajtrácson viszont még Pérez büntetése után is csak a negyedik rajthelyet foglalhatja el.

– Leclerc végig a határon vezetett, a szeles időben nagyon nyomta, hátha megszerzi az első rajthelyet, de a hétvége eddigi történései bizakodásra adnak okot, a versenyen óvnunk kell majd a gumikat – mondta a Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur, miközben próbált menekülni egy szarka elől.

 

Az Ausztrál Nagydíj rajtsorrendje

1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)

2. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

3. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

4. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Cunoda Juki (japán, RB F1 Team)

5. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

6. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

7. sor:
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
Kevin Magnussen (dán, Haas)

8. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Nico Hülkenberg (német, Haas)

9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB F1 Team)

10. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.