Csereként beállt játékosainak köszönheti győztes debütálását az U21-es válogatott szövetségi edzője

Csütörtökön lejátszotta idei első mérkőzését a magyar U21-es labdarúgó-válogatott, amelynek alig három hete kinevezett szövetségi edzője, Szélesi Zoltán egy Moldova elleni 2-0-s sikerrel debütált a kispadon. A gólokat Kerezsi Zalán és Jurek Gábor szerezte.

2024. 03. 21. 19:52
Baráth Péter és a moldovai Ilie Botnari párharca. Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a magyar U21-es labdarúgó-válogatott új korszaka. A másodosztályban szereplő Vasas FC-hez távozó szövetségi edzőt, Gera Zoltánt Szélesi Zoltán váltotta, a korábbi 28-szoros válogatott játékos pedig csütörtök este, a Moldova elleni, Új Hidegkuti Nándor Stadionban lejátszott felkészülési mérkőzésen debütált.

Szélesi Zoltán csütörtök este debütált az U21-es válogatott élén. Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Helyzetek voltak, gól nem

Visszafogott érdeklődés jellemezte a találkozót, ám aki kilátogatott, lelkesen követte az eseményeket. Több utánpótláscsapat is képviseltette magát a lelátón, az időnként lelkesen szurkoló gyermekeknek pedig biztosan nagy élmény volt a mérkőzés. Az első komolyabb magyar helyzet Molnár Rajmund nevéhez fűződik, ő a 4. percben lőtt 14 méterről, laposan, kevéssel mellé. A 28. percben megint az MTK-t erősítő, így ezúttal hazai pályán szereplő Molnár próbálkozott, ám lövése elakadt egy védőben. Később Kovács Mátyás lőtt kapura 12 méterről, de a vendégcsapat kapusa védeni tudott. Tíz perccel a lefújás előtt volt egy tizenegyesgyanús szituáció, de Benczenleitner Barna buktatásáért nem járt büntető. Moldova nem jelentett veszélyt a magyar kapura, ám a 38. percben egy szabadrúgás után „szétlőtte” a felső lécet a vendégek labdarúgója. A 45. percben még Kata Mihály lőtt kevéssel fölé, ám a szünetben gól nélküli állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

Vitális Milán és Vicu Bulmaga harca a labdáért. Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Kétgólos siker lett a vége

A szünetben kapust cserélt Szélesi Zoltán, a holland Den Boscht erősítő Hegyi Krisztiánt a Puskás Akadémia játékosa, Pécsi Ármin váltotta. Pécsit a 47. percben fel is avatták egy lövéssel a moldávok. Hat perccel később megszerezte a vezetést a magyar U21-es együttes, egy szöglet után a szintén a második játékrészre beállt Honvéd-játékos, Kerezsi Zalán csúsztatott fejjel a kapuba (1-0).

A 74. percben egy védelmi megingást követően Vlad Lupasco tört kapura, ám 15-ről eleresztett lövését Pécsi kapus lábbal védte. Magyar részről a szintén a második félidőben becserélt Jurek Gábor próbálkozott még távolról a hajrához közeledvén, ám az ő nagy pillanata a hosszabbítás első percében jött el, amikor egy szép akció végén bevette a moldávok kapuját. Ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény, Szélesi Zoltán győzelemmel debütált.

Folytatás március 26-án, kedden, a Kazahsztán elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.