A nagypapa korú Mike Tyson visszatér a ringbe, és az ellenfele eszméletlenre verné

Immáron hivatalos, hogy Mike Tyson, a profi boksz nehézsúlyú legendája visszatér a ringbe, és a nyáron összecsap Jake Paullal, a youtuberből lett bunyóssal. A nagy érdeklődést kiváltó meccset a Netflix élőben közvetíti majd, Mike Tyson pedig betölti addigra az 58-at.

2024. 03. 07. 16:31
Mike Tyson arrives in Turin to shoot part of his latest film, 'Bunny Man'
epa11134419 Former heavyweight boxing champion Mike Tyson addresses a press conference at the start of the shooting of his new action movie, 'The Bunny-Man,' in Turin, Italy, 07 February 2024. EPA/ALESSANDRO DI MARCO Fotó: ALESSANDRO DI MARCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Tyson 2005-ben, 50 győzelemmel és 6 vereséggel vonult vissza a profi boksztól, azóta mindössze két bemutatómérkőzésen lépett ringbe, legutóbb 2020-ban, Roy Jones Jr. ellen. Július 20-án következik a harmadik alkalom Jake Paul ellen a Texas állambeli Arlingtonban található 80 ezres AT&T Stadionban, amely egyébként a Dallas Cowboys amerikaifoci-csapat otthona.

Mike Tyson visits Italy
Mike Tyson visszatér. Fotó: EPA/Jessica Pasqualon

Harminc év a korkülönbség a korábbi nehézsúlyú világbajnok, jelenleg még 57 éves, de az 58-at a meccs idejére betöltő Tyson és Jake Paul között. Utóbbi mindössze 27 éves, és épp a bokszlegenda legutóbbi mérkőzésének az évében, 2020-ban döntött úgy, hogy a vloggerkedést a bunyóra cseréli. Paul eddig tíz tétmérkőzésen lépett ringbe, és kilencszer nyert. Oké, többnyire nem bokszolókkal, hanem ketrecharcosokkal mérkőzött meg, de az UFC-mezőny elitjét verte meg, mint Tyron Woodley, Anderson Silva és Nate Diaz. Eddigi egyetlen vereségét a jelenlegi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury féltestvérétől, Tommy Furytól szenvedte el tavaly februárban.

– Jake Paul látványosan felnőtt mint bokszoló az elmúlt években, szóval szórakoztató lesz látni, mire megy egy kölyök akarata és ambíciója minden idők legjobbjának tapasztalata és tehetsége ellen – nyilatkozta „szerényen” Mike Tyson.

Önbizalomért Jake Paulnak sem kell a szomszédba mennie, ő így fogalmazott: – Itt az idő, hogy Mike-ot elaltassam – utalta arra, hogy eszméletlenre verné a nehézfiút a ringben.

Július 20-án minden kiderül, a Netflix már be is jelentette, hogy élőben közvetíti majd a meccset.

Borítókép: Mike Tyson 58 évesen fog újra ringbe lépni (Fotó: EPA/Alessandro Di Marco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.