A Real Madrid felveszi a kesztyűt, háborút indít Vinícius Júnior miatt

Lényegében már nincs Real Madrid-meccs Vinícius Júnior-ügy nélkül. A brazil támadó két gólt szerzett, a királyi gárda 4-2-re győzött a La Liga legutóbbi fordulójában az Osasuna ellen az elmúlt hétvégén, ám most megint a Vinícius Júnior elleni támadások adják a témát, a Real Madrid ugyanis bepanaszolta a mérkőzés játékvezetőjét.

2024. 03. 19. 7:37
LaLiga - Real Madrid vs Celta de Vigo
epa11211927 Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Jr gestures as he sits on the ground during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Celta de Vigo, in Madrid, Spain, 10 March 2024. EPA/Chema Moya Fotó: Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már hosszú ideje folyamatosan rasszista támadások célpontja Spanyolországban, ahol a szurkolók akkor is lemajmozzák, ha a Real Madrid nem is lép pályára, és arra is volt már példa, hogy az őt ábrázoló bábut felakasztották egy meccs előtt.

UEFA Champions League - Real Madrid vs RB Leipzig
sem kímélte a Real Madrid sztárját, Vinícius Júnior végül bepöccent (Fotó: EPA/J.J. Guillen)

A brazil szélső egyre nehezebben viseli a támadásokat, főleg, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző elmondása szerint nemcsak a szurkolók, hanem az ellenfél védői is tudatosan utaznak rá a pályán, egyfolytában faragják őt. Vinícius Júnior erre egyre gyakrabban agresszívan reagál, emlékezhetünk, hogy nemrég a magyar válogatott Willi Orbán torkának is nekiesett a Lipcse elleni BL-meccsen.

– Viníciust folyamatosan provokálják az ellenfél csapat játékosai és szurkolói. Egy kicsit beleástam magam a történelembe és a statisztikákba, és arra a megállapításra jutottam, hogy még senkinek nem kellett annyi megpróbáltatással szembenéznie a pályán, mint neki – jelentette ki Ancelotti.

A Real Madrid „feljelentést” tett

Az Osasuna elleni találkozón nem történt hasonlóan látványos botrány, de Vinícius-ügy most is van, erről maga a Real Madrid tett, amely hivatalos közleményben közölte, hogy panaszt tett a mérkőzés játékvezetője, Juan Munuera ellen a Viníciust ért támadások miatt, akit a szurkolók újra provokáltak.

„A játékvezető szándékosan nem vette figyelembe a Vinícius Júniort célzó inzultusokat és zaklató kiabálásokat, annak ellenére sem, hogy játékosaink nyomatékosan figyelmeztették őt abban a pillanatban, amikor ezek megtörténtek… A Real Madrid panaszt tett a szövetségnél az említett sértések miatt, és átadta a felvételeket a sportban megnyilvánuló erőszak, rasszizmus, idegengyűlölet és intolerancia elleni állami bizottságnak, hogy azonosítani és büntetni lehessen az elkövetőket – olvasható a klub közleményében.

A Real Madrid tehát a jelek szerint felvette a kesztyűt, és háborút indít a Vinícius Júnior ellen fellépőkkel szemben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Vinícius Júnior szinte mindig támadások célpontja (Fotó: EPA/Chema Moya)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.