Mbappé vagy Zidane? Bellingham vagy Figo? - a mesterséges intelligencia megmondja

Nagyon úgy tűnik, a nyártól Kylian Mbappé és Alphonso Davies is a Real Madridot erősíti. A két játékos szerződtetésével felsejlik egy új „galaktikusok” időszak, még úgy is, hogy a csapat rutinos, sőt 38 évesen veteránnak mondható horvát középpályása, Luka Modric minden bizonnyak elhagyja a királyi gárdát.

2024. 03. 06. 5:40
MBAPPÉ, Kylian
Moszkva, 2024. február 15. A 2018. július 15-i képen Kylian Mbappé francia válogatott labdarúgó, a Paris Saint-Germain (PSG) csatára megcsókolja a világbajnoki trófeát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Franciaország-Horvátország mérkõzést követõ eredményhirdetésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban. Sajtóinformációk szerint a 25 éves sztárlabdarúgó a szezon végén távozik a párizsi klubcsapattól. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kíváncsiak voltunk arra, hogyha a Zidane és Figo korszak Real Madridját összehasonlítjuk a jelen, helyesebben a közeljövő csapatával, akkor melyik az erősebb. Szakértőt is segítségül hívtunk, amely ráadásul garantáltan pártatlan véleményt fogalmaz meg a kérdésben. 

ALL
Fotó: Keystone via AFP

Mielőtt rátérnénk a kérdésre, előbb nézzük meg, hogy a Real Madrid történetében melyik csapatot emlegettek a galaktikusok elnevezés alatt. A 2000-es évek elején a klub elnöke Florentino Pérez elhatározta, hogy lényegében világválogatottat hoz össze a spanyol fővárosban.

Figo, Ronaldo, Zidane, Beckham – a Real galaktikusai

Elsőként az ősi rivális, Barcelona csapatkapitányát, a portoguál Luís Figót igazolta le, majd érkezett a brazil Ronaldo, utána Zinédine Zidane és David Beckham is. Ugyanakkor a keretben is olyan sztárok rúgták a labdát, mint Raúl, Míchel Salgado, Hierro, Helguera vagy Guti. Akik már a az ezredforduló óta követik a labdarúgást, tudják, hogy a kaput pedig az akkor még szemtelenül fiatal, Iker Casillas védte.

Mindenkinek − aki legalább a 30-as, 40-es korosztály tagjai − van emléke az akkori Real Madridról. Vagy azért, mert imádta vagy azért, mert utálta. De van egy gól, ami a labdarúgás egyetemes történelmébe is beírodott:

Rengeteget lehetne beszélni a keret tagjairól külön-külön is, de most inkább tegyük fel, hogy a legjobb kezdő, amit a galaktikusok korszak kerétből ki lehetett hozni, az így néz ki: 

Iker Casillas, Roberto Carlos, Ivan Helguera, Fernando Hierro, Michel Salgado, David Beckham, Claude Makélélé, Zinédine Zidane, Lúis Figo, Raúl és Ronaldo.

 

Új galaktikusok?

Thibaut Courtois, Federico Valverde, – néhány név a mostani keretből, akik közül sokakban megvan a potenciál, hogy a következő években megnyerjék az Aranylabdát, ami Luka Modricnak már megadatott a Real Madrid jelenlegi keretéből.

Modric a nyáron minden bizonnyal végleg búcsút int Madridnak. Részben a kora, részben amiatt, hogy a fiatalok – Tchouaméni, Camavinga, Valverde, Brahim Díaz és mindenekelőtt Bellingham – mellett egyre kevesebb esélye van labdába rúgni. A Madrid imázsához hozzátatozik, hogy újabb és újabb sztárokat igazol. Egyre biztosabb, hogy több éves huzavona után aláír a csapathoz a PSG-től, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Bayern München kanadai védője, az elképesztő sebességéről is ismert Alphonso Davies szintén madridi lesz. Mellettük pedig hamarosan bevethető lesz a 17 éves, brazil csodagyerek, Endrick is.

Az új emberekkel akár az alábbi kezdőtizeneggyel is felállhat a Real Madrid (NEM JÓ, MLITAO BIZTOSAN NEM JÁTSZIK JOBBHÁTVÉDET)

Courtois - Eder Militao, Alaba, Rüdiger, Davies - Camavinga, Kroos, - Bellingham - Vinícius Jr,  Mbappé, Rodrygo. 

Ki nyerne?

Elérkeztünk az izgalmas részhez, ahol eldöntjük, hogy a Zidane, illetve s Bellingham és Mbappé fémjelezte csapat közül melyik nyerne, ha játszanának egy meccset. Nem az EA FC-t, hívtuk ehhez segítségül, hanem a mesterséges intelligenciát, hiszen, mindenki mást hozna ki győztesnek, mindenki máshogy döntene, főleg érzelmi alapon múlna ez a döntés, ám a gép adatok alapján dönt. Tehát, feltettük a nagy kérdést a BingAI-nak, hogy a galaktikusok vagy az Mpabbé vezette csapat nyerne-e. A válasz a következőképpen alakult:

Mindkét csapatnak megvan a maga ereje és gyengesége. Ha muszáj választanom, akkor talán a galaktikusokat választanám, mert ők már bizonyítottak a pályán és a Real Madrid történelmében is mély nyomot hagytak. De mindkét csapat fantasztikus lenne a pályán! 

− írta a program. 

A mesterséges intelligencia kihozta a galaktikusokat, de itt a lehetőség, hogy megszavazzuk, hogy melyik csapat nyerne.

Borítókép: Kylian Mbappé francia válogatott labdarúgó a nyáron csatlakozhat a Real Madridhoz. (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.