A Liverpool legjobbja mint Chuck Norris: egy lenyűgöző statisztika + videó

A Liverpool szurkolói bíztak benne, hogy Virgil van Dijk jó játékkal rukkol ki vasárnap a Premier League-ben a Manchester City elleni csúcsrangadón, és nem is kellett csalódniuk. Az Anfielden 1-1-re végződött találkozón sokak szerint a holland védő volt a mezőny legjobbja, s van egy statisztikai mutatója, amely az időben visszanézve igazán lenyűgöző. Van Dijk még januárban nyitott egy sorozatot, amely most ott tart, hogy 25 fejpárbajt nyert meg egymás után az angol élvonalban.

2024. 03. 11. 4:47
DIJK, Virgil van; HAALAND, Erling
Liverpool, 2024. március 10. Virgil van Dijk, a Liverpool (k) és Erling Haaland, a Manchester City játékosa (j) az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 10-i játéknapján a liverpooli Anfield stadionban. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a Liverpool–Manchester City csúcsrangadó 1-1-re végződött: a vendégek góljával szereztek vezetést, amit Alexis Mac Allister 11-esől egyenlített ki. A Poolban kezdőként a 61. percig volt a pályán; amikor Jürgen Klopp lecserélte, már kialakult a végeredmény. A City első számú gólfelelőse, most nem talált be, és ebben óriási szerepet játszott Az alábbi mém azonban még a meccs előtt készült:  

Van Dijk
Van Dijk, a Liverpool védelmének vezére. Forrás: X/TrollFootball

Ám ha megnézzük a WhoScored osztályzatait, Virgil van Dijk tényleg a Liverpool védelmének az oszlopa volt, mi több, a mezőny legjobbja, holtversenyben Stonesszal. Szoboszlai Dominik sajnos lefelé lóg ki a sorból, de a sérülése után még idő kell neki, hogy formába lendüljön.

Forrás: WhoScored

A The Independent Van Dijknak 9-es osztályzatot adott, Caoimhin Kelleher, Wataru Endo (a szurkolók szavazatai alapján a japán volt a meccs embere), Mac Allister és Harwey Elliott 8-ast kapott. A Cityben a 7-es a legjobb jegy, és a lapnál ennyit érdemelt k Szoboszlai is. Az NBC Sportsnál Van Dijk 8-assal a legjobb. 

 

Van Dijk egymás után huszonöt fejpárbajt nyert meg a Premier League-ben

Íme, Van Dijk statisztikája a pontos passzokkal, megnyert párharcokkal és szerelésekkel – persze azt is kiírhatták volna, vasárnap pontosan hány fejpárbajt nyert meg, mert ez így Chuck Norrist idézi meg: az összeset. S tényleg, ha minden igaz, Van Dijk a Premier League-ben legutóbb januárban veszített fejpárbajt, és jelenleg 25-nél tart a nyerő szériája. (Amúgy máshol megtaláltuk, tegnap egyből egy fejpárbajt nyert meg, de a száz százalék jobban mutat.)

A Premier League állása:

 

 

Szoboszlai Dominik: Még nincs vége a bajnokságnak!

S bár az Opta adatelemző cég úgy véli, jelen állás szerint a Manchester Citynek  a legnagyobb az esélye a bajnoki címre, messze még a vége. És ezt Szoboszlai Dominik is így gondolja, a posztolt fotójához ezt fűzte hozzá.

 

A találkozó összefoglalója, benne egy Szoboszlai-fejessel:

 

Borítókép: Virgil van Dijk felszabadít Erling Haaland elől (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.