Willi Orbán Dortmundba üzent, Gulácsi pedig nagy elismerést kapott

Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a múlt héten a Lipcse magyar futballistái: Willi Orbán a Bajnokok Ligája, Gulácsi Péter pedig a Bundesliga álomcsapatába került be. Orbán eközben már a rivális Dortmundra feni a fogát.

2024. 03. 11. 18:44
UEFA Champions League - Real Madrid vs RB Leipzig
epa11202939 RB Leipzig's Willi Orban celebrates after scoring the 1-1 equalizier during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Real Madrid and RB Leipzig in Madrid, Spain, 06 March 2024. EPA/Ballesteros Fotó: Ballesteros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekerült a Bundesliga legutóbbi, 25. fordulójának az álomcsapatába aki a Lipcse kapuját hibátlanul védte a Darmstadt ellen 2-0-ra megnyert meccsen. A magyar válogatott kapus négyszer védett, és 29-ből 29 sikeres passzt adott a találkozón, amit a futballstatisztikákkal foglalkozó WhoScored 8.05-ös osztályzattal honorált, ezzel Gulácsi bekerült az álomcsapatba, amelyben a Bayern München Mainz elleni 8-1-es sikerének főszereplői közül és Leon Goretzka is 10-es osztályzattal kapott helyet.

Múlt héten a Lipcse másik magyarja, is álomcsapat tagja lett, csak ő a Bajnokok Ligájában érdemelte ki ezt ugyancsak a WhoScored-nál, miután a Real Madrid elleni idegenbeli 1-1-en gólt szerzett, és a mérkőzés emberének is megválasztották, miután rátámadt.

Orbán öröme nem volt felhőtlen, ugyanis 2-1-es összesítéssel a Real jutott tovább a negyeddöntőbe, de ő már a Bundesligára koncentrál, és pozitívan látja a jövőt.

Willi Orbán: Jönnek a sokpontos meccsek

– Most olyan meccsek következnek, amelyeken egész egyszerűen sok pontot kell szereznünk, úgyhogy pozitívan látom a helyzetünket az idény végére – nyilatkozta a Kickernek Orbán, aki ezzel Dortmundba üzent, hiszen a Bundesligában jelenleg ötödik Lipcse egy ponttal van lemaradva a sárga-fekete rivális mögött, amely negyedikként még éppen BL-induló pozícióban van.

A Lipcse a következő két fordulóban két kieső, illetve osztályozós helyen álló csapattal találkozik, előbb pénteken a Köln, majd a jövő héten a Mainz lesz az ellenfele. Orbán abban bízik, hogy a Lipcse hamarosan a top négybe kerülhet.

Borítókép: Willi Orbán a Real Madrid elleni meccsen (Fotó: EPA/Ballesteros)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.