A Marco Rossi által bírált magyar légiós parádés gólt szerzett + videó

Marco Rossi szövetségi kapitány minden bizonnyal nagy figyelemmel kíséri a légió teljesítményét, hogy mennyit és hogyan játszanak klubjaikban a külföldön szereplő magyar futballisták. A legutóbb a kapitány bírálta Gazdag Dánielt, aki most sarokkal szerzett gólt, és hamarosan a Philadelphia Union történetének legeredményesebb játékosa lehet. Loic Nego csapata, a Le Havre elhalasztotta a PSG bajnoki ünneplését, a válogatott középpályás sarokkal adott gólpasszt. Szokásos légiós összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik eséllyel pályáznak a kerettagságra.

2024. 04. 29. 5:40
Gazdag Dániel
Gazdag Dániel nem állt le a gólszerzéssel. Forrás: Philadelphia Union
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem rossz, hanem egyenes pocsék hete volt a Premier League két magyar légiósának. Állítható ez annak ellenére, hogy az egyikük csapata, a Bournemouth elérte a legfontosabb célját, azaz már biztosan bennmarad az élvonalban, matematikailag sem eshet ki. az utóbbi hetekben állandósította a helyét a kezdőcsapatban, ám a szerdai fordulóban, Wolwerhamptonban kiszorult onnan, ugyanis a 79. percben egy kemény becsúszás után a játékvezető kiállította, így a csapata emberhátrányban nyert 1-0-ra. A klubja ugyan fellebbezett, de a liga három meccsre eltiltotta, így legfeljebb az utolsó körben, a Chelsea ellen térhet vissza. A Bournemouth így vasárnap természetesen nélküle győzte le 3-0-ra a Brightont.

Kerkez Milos okkal lehet szomorú. Fotó: MI News/NurPhoto via AFP

sem zárhatta boldogan a hetet: a Liverpool messzebb került a bajnoki címtől, ő pedig két meccs közül az egyiket sem játszhatta végig. A csapat 2-0-ra kikapott szerdán idegenben az Evertontól, a magyar középpályás kezdett, a 63. percben lecserélték, szombaton pedig 2-2-t játszott a Liverpool a West Ham United otthonában, Szoboszlai pedig a 91. percben léphetett pályára. Az angol másodosztályban, a Championshipben a Sunderland Callum Stylest végig bevetve kapott ki 1-0-ra Watfordban.

Érdekes hétvégéjük volt a légió Németországban szereplő tagjainak. és is végigjátszotta otthon a Dortmund elleni rendkívül fontos rangadót az RB Leipzigben, és a végén 4-1-es sikert ünnepelhettek. Ez azt jelenti, hogy a lipcseiek öt ponttal elhúztak a legyőzött ellenféltől, és ennyi az előnyük a még Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen. A Freiburg Sallai Rolanddal a csapatban fogadta a Wolfsburgot, a magyar támadó a 87. percben tizenegyest hibázott 1-1-nél, megcsúszott a lövés pillanatában, az együttese pedig így 2-1-es vereséget szenvedett. Sallait az vigasztalhatta, hogy a lefújás után a szurkolók az ő nevét skandálták. megint a kispadot koptatta.

 

Loic Nego parádés gólpasszt adott

Az Union Berlin a Mönchengladbach vendégeként 0-0-t ért el, a második félidőre állt be. A német másodosztályban a Hamburg Németh András szolgálatára a 67. perctől számítva nyert 4-0-ra Braunschweigben, a Hertha viszont Berlinben csak 1-1-et játszott a Hannoverrel, ifjabb 82 percet játszott kezdőként, a 12. percben gólpasszt adott, Dárdai Bence és Dárdai Márton sérülés miatt nem volt benne a meccskeretben.

Loic Nego nagyszerűen játszott a PSG otthonában. Fotó: AFP

Bajnoki címet készült ünnepelni a Paris Saint-Germain, ám Loic Nego csapata, a Le Havre elhalasztotta a fiesztát azzal, hogy 3-3-as döntetlent ért el a francia fővárosban, a magyar válogatott középpályás végig a pályán volt, kevéssel a szünet és a vendégek második találata előtt nagyszerűen vette le a labdát, majd sarokkal adott gólpasszt. A spanyol élvonalban a Girona 2-0-ra győzött a Las Palmas otthonában, Yaakobishvili Antalt nem nevezték a mérkőzésre.

Nem lépett pályára Kleinheisler László sem ezen a héten, a horvát Hajduk Split nélküle gázolt át 5-1-gyel a Rudes együttesén. Cipruson március végén szenvedett lábközépcsont-repedést az egyik edzésen, ezért az Omonia Nicosia őt nélkülözve nyert 1-0-ra  hazai pályán az APOEL ellen. Ugyanitt az AEK Larnaca Gyurcsó Ádámot az 57. percben bevetve  győzte le az Anorthosziszt.

 

A fiatal magyar mehet a Serie A-ba

Bár az olasz második vonalban a Parma a kispadon jegelte Balogh Botondot a Lecco 4-0-s kiütésekor, a magyar válogatott védő hete boldogan ért véget, ugyanis a tabella élén álló és minden bizonnyal feljutó klubja 2027 júniusáig meghosszabbította a szerződését. Ugyanebben a ligában a Spezia Nagy Ádámmal a soraiban 0-0-ra végzett a Brescia stadionjában.

megtette a magáét az Ulszanban. Forrás: Facebook/Ulsan HD FC

Az Ádám Martint foglalkoztató dél-koreai Ulszan Hyundai egygólos előnyről várta a japán Jokohama F. Marinos elleni elődöntő visszavágóját az ázsiai Bajnokok Ligájában. Az Ulszan fél óra alatt háromgólos hátrányba került, viszont az első félidő utolsó negyedórában szerzett két gólt, és emberelőnybe is került. Ádám Martin a 70. percben állt be, a csapata sok helyzetet kihagyott a hosszabbításban is, jött a tizenegyespárbaj, amelyet a dél-koreai csapat 5-4-re elbukott, a magyar csatár nem hibázott.

Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben egyik szeme sírhatott, a másik nevethetett. A Philadelphia Union a Real Salt Lake együttesétől 2-1-re kikapott hazai pályán, a magyar támadó viszont gyönyörű gólt lőtt sarokkal. Gazdag az idénybeli hetedik bajnoki meccsén az ötödik gólját szerezte, minden tétmeccset nézve pedig 56 gólnál tart a Philadelphia Unionban amerikai pályafutása során, ezzel befogta az eddigi klubrekordert, Sebastian Le Toux-t. A Sporting Kansas City a Minnesota ellen szenvedett 2-1-es vereséget, Salló Dániel adta a szépítést jelentő gól előtt a gólpasszt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.