A rendőr ütötte a földön fekvő Arsenal-szurkolót, futballbalhé Angliában + videó

Nagyszerű hétvégét zárt az Arsenal a Premier League-ben, hiszen egyrészt legyőzte az ősi rivális Tottanhamet, másrészt visszavette a vezetést a bajnokságban. Ugyanakkor árnyék is vetül Mikel Arteta csapatának teljesítményére: az észak-londoni derbi durva verekedésbe torkollott az Arsenal-szurkolók és a rendőrök között. Egy videón az látszik, ahogy egy rendőr üti a földön fekvő drukkert.

2024. 04. 29. 13:39
English Premier League - Tottenham Hotspur vs Arsenal
Nagy volt a rendőri készültség a Tottenham és az Arsenal egymás elleni rangadóján a Premier League-ben az elmúlt hétvégén. Fotó: EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú rangadót nyert meg az Arsenal vasárnap, hiszen az ősi rivális Tottenham otthonából hozta el a három pontot és Kai Havertz góljának, valamint Höjbjerg öngóljának köszönhetően 3-2-es győzelmet aratva. Az Arsenal ezzel egymás után másodjára fektette két vállra az észak-londoni riválist idegenben a bajnokságban, amire az elmúlt 36 évben nem volt példa. Az ágyúsok örömét fokozhatta, hogy a sikerrel az Arsenal visszavette a vezetést a Premier League-ben.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Arsenal
A pályán az Arsenal nyerte meg a Tottenham elleni rangadót (Fotó: EPA/Andy Rain)

Bár a meccs is magas hőfokon zajlott, a stadionon kívül volt az igazán kemény összecsapás az Arsenal-szurkolók és a rendőrök között. A felvételeken az látszik, hogy a rendőrök nagyobb csoportja dulakodik a szurkolókkal, akik közül néhány a földre kerül, ott rángatják, vagy éppen ütik tovább.

Eleve nagy volt a rendőri készültség, hiszen Anglia egyik legforróbb rangadójáról volt szó. Beszámolók szerint voltak Arsenal-drukkerek, akik utat találtak a hazai szurkolók közé, ebből alakult ki a videón látható verekedés is. Azt is írták, hogy különböző tárgyakkal is megdobálták a rendőröket.

Az elmúlt hétvégén Magyarországon is volt balhé, az NB II-ben a Honvéd szurkolói Kazinbarcikán keveredtek összetűzésbe a helyi biztonsági erőkkel eddig tisztázatlan körülmények között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.