Böde Dániel megmutatta Gera Zoltánnak: futballban nincs barátság

A Paks hosszabbításban 5-2-re legyőzte a Vasast és bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. A csereként beállt Böde Dániel volt a mérkőzés hőse, a ráadásban az ő találata döntött. Gera Zoltán az egyik esélyről ezzel lemaradt, hogy nagyot alkosson ezen a tavaszon.

2024. 04. 03. 19:57
Paks
Örülhetnak a paksiak, hogy elkerülték a Fradit Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán a Ferencváros játékosaként ötször ünnepelt Magyar Kupa-győzelmet, s ezen a tavaszon edzőként is szeretne bizonyítani. Szerda estig még két vasat tartott a tűzben, hiszen a Vasas harcban van a feljutásért az NB II-ben, a Magyar Kupában pedig Paks elleni negyeddöntőre készült.

Vasas, Paks, Magyar Kupa, Böde Dániel, Gera Zoltán
Holender Filip komikus góllal egyenlített. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A Vasas nagyon közel állt a továbbjutáshoz. A Paks szerzett vezetést Haraszti révén az első félidő hajrájában, a második félidőben aztán fordítottak az angyalföldiek (a második góljuk 11-esből született, a VAR kiszúrta a kezezést). A Paks a 90. percben Papp találatával csikarta ki a hosszabbítást, amelynek során a csereként beállt Böde Dániel szerzett ismét vezetést a vendégeknek, majd Hahn talált be, az 5-2-es végeredményt Windecker állította be a 119. percben. 

Böde és Gera anno a Fradiban csapattársak voltak, de a pályán nincs pardon, ezt Gera Zoltán is tudja.

A Kisvárda után másodikként tehát a Paks is ott van a legjobb négy között a Magyar Kupában. Este nyolckor kezdődik a negyeddöntő rangadója a DVTK és a Ferencváros között.

Böde Dániel gólja:

 

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő

Kedd
Kisvárda–MTK Budapest 3-2

Szerda 
17.15: Vasas (NB II)–Paks 2-5 (hosszabbításban). Gólszerzők: Holender (58.), Tóth M. (85. – 11-esből), ill. Haraszti Zs. (44.), Papp K. (90.), Böde (93.), Hahn (114.), Windecker (119.)
20.00: Diósgyőr–Ferencváros

Csütörtök
20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.