Mbappét kiakasztotta az edzője, egyre nő a feszültség köztük + videó

A Paris Saint-Germain vasárnap 2-0-ra nyert az Olympique Marseille vendégeként a Ligue 1 27. fordulójában. A fővárosiak emberhátrányban játszva szerezték mindkét góljukat, tehát nem akármilyen győzelem volt ez, Kylian Mbappé mégis fancsali képpel botorkált le a pályáról.

2024. 04. 01. 14:03
Kylian Mbappé ezúttal sem játszotta végig a Paris Saint-Germain meccsét
Kylian Mbappé ezúttal sem játszotta végig a Paris Saint-Germain meccsét Fotó: AFP/NICOLAS TUCAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már évek óta rebesgetik, hogy a Real Madridhoz igazol, de most minden jel arra utal, hogy a 25 éves támadó a nyártól tényleg a spanyolok futballistája lesz. Éppen ezért Mbappé jelenlegi munkaadójánál, a Paris Saint-Germainnél saját bevallásuk alapján már készülnek a távozása utáni időkre, Luis Enrique vezetőedző ennek jegyében egyre többször cseréli őt le, ami a francia sztárnak nem igazán van ínyére.

Luis Enrique (jobbra) már a Mbappé távozása utáni időkre készül
Luis Enrique (jobbra) már a Mbappé távozása utáni időkre készül (Fotó: AFP/Nicolas Tucat)

Így volt ez a vasárnapi, Olympique Marseille elleni meccsen is. A PSG Lucas Beraldo második sárga lapja miatt a 40. percben emberhátrányba került. Ekkor még 0-0 volt az állás, de Vitinha és Goncalo Ramos 53., illetve 85. percben szerzett góljaival mégis nyertek a fővárosiak. Mbappénak ez nem jelentett sok vigaszt, ugyanis a 65. percben át kellett adnia a helyét Goncalo Ramosnak, és meg sem próbálta takargatni, hogy nem ért egyet Enrique döntésével, grimasszal reagált, amikor felvillant a mezszáma a negyedik játékvezető tábláján. Íme:

A világbajnok csatár ezután az Instagramon is hangot adott nemtetszésének. A gondolatait nem írta le, mindenesetre egy sokatmondó fényképet posztolt:

Enrique: Az én döntésem, hogy játszatom-e Mbappét

Február közepétől nézve már ötször fordult elő Mbappéval, hogy lecserélték egy meccsen, sőt, olyan is volt, hogy csereként edzett. Luis Enriquét viszont a legkevésbé sem érdeklik a kritikák, amiért egyre kevesebbet játszhatja a párizsiak legjobbját.

– Azt mondta, hogy megértette, miért cseréltem le Mbappét? Ha nem, az a legkevésbé sem izgat engem – mondta nevetve az Olympique Marseille elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Minden héten ugyanaz a nóta, ez már nagyon fáraszt engem. Én vagyok az edző, én hozom meg a döntéseket minden nap, és ez így is lesz mindaddig, amíg a Paris Saint-Germainnél dolgozom. Mindig igyekszem megtalálni a szerintem legjobb megoldást.

 

e

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.