Egy szenzációs futballcsoda nyomában – beszélgetés a legunalmasabb csapat győzelméről

Az idei labdarúgó Európa-bajnokság márciusi pótselejtezőjében elbukott Görögország, amely így esélyt sem kap arra, hogy megismételje a húsz évvel ezelőtti szenzációt. Ön emlékszik még arra, amikor a görögök az egész világot meglepve megnyerték a 2004-es Eb-t? Idézze fel a történteket az Origo retropodcastjának segítségével!

2024. 04. 01. 9:22
Görög öröm a köbön - 20 éve nyert Európa-bajnokságot Görögország. Fotó: uefa.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög csapat a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságra abszolút esélytelenként érkezett – emlékeztetett az origo.hu. Senki sem gondolta azt, hogy azon a tornán bármilyen komoly eredményt el tudnak érni. Külön érdekesség, hogy az Eb-selejtezőket is két vereséggel kezdték, azaz már a kvalifikáció első két köre után nagyon messzire kerültek a kijutástól. Ami azonban onnan következett, az maga volt a mese.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.