Őket is beveti hazánkban a világ legjobb csapata + videók

Alig több mint két hét múlva ismét hazánkba látogat a világ legjobb jégkorong-válogatottja, a tavaly az A csoportos világbajnokságot megnyerő Kanada, hogy összecsapjon a mienkkel az MVM Dome-ban. A május 7-i mérkőzésre készülve Szélig Viktorral, a Fehérvár AV19 szakmai igazgatójával beszélgettünk.

2024. 04. 19. 13:59
Galló Vilmos (balról a második) a Magyarország–Kanada jégkorong vb-felkészülési mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. május 9-én
Galló Vilmos (balról a második) a Magyarország–Kanada jégkorong vb-felkészülési mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. május 9-én Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai jégkorong-válogatott már-már visszajár Magyarországra. Egy éve is összecsaptak a juharlevelesek a mieinkkel, május 7-én pedig újabb mérkőzést vívnak egymással a felek az MVM Dome-ban.

Az NHL, azaz az az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakasza április 18-án ért véget, a legjobbak a rájátszásban folytatják. Így a kanadaiak közül akadnak, akik nem utaznak el Magyarországra, de a St. Louis Blues kapusa, Jordan Binnington, a Buffalo Sabres három mezőnyjátékosa, Owen Power, Bowen Byram és Dylan Cozens biztosan itt lesz, valamint az Anaheim hokisa, Mason MacTavish és a Chicago centere, az év újonca címre esélyes Connor Bedard is hazánkba jöhet.

A 2023-as A csoportos világbajnokságon győztes Kanada elleni mérkőzésről is szó esett a jégkorongos podcastünk legutóbbi adásában, illetve a korábbi egymás elleni meccseket is felevenítettük Szélig Viktorral, aki korábban többször is játszott az észak-amerikaiak ellen. Természetesen a soron következő találkozókról is beszélgettünk a Fehérvár AV19 szakmai igazgatójával, vagyis a pénteki (18.30) és szombati (16.00), norvégok elleni felkészülési mérkőzésekről, amelyek egyúttal a székesfehérvári Alba Aréna felavatását is szolgálják.

Íme az Alba Aréna:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.