A magyar válogatottat választotta ellenfélnek a vb előtt a világ legjobb csapata

Május 7-én a budapesti MVM Dome-ban megmérkőzik egymással a magyar és a kanadai jégkorong-válogatott.

2024. 04. 15. 10:10
Tavaly a kanadaiakat is meglepte a mieink derekas helytállása
Tavaly a kanadaiakat is meglepte a mieink derekas helytállása Fotó: Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak dolgok, amik nem változnak. Persze, ami beválik, azon nem kell változtatni – gondolhatják a kanadai jégkorong-szövetség vezetői, akik, akárcsak tavaly, idén is Magyarországon keresztül utaznak a válogatottal az Európában sorra kerülő világbajnokságra. Miután az elmúlt évben Finnországban aranyérmet szereztek, joggal gondolhatják, miért ne kövessék az egyszer már bevált utat. Vagyis idén is nálunk vívják az utolsó felkészülési meccsüket a világ legjobbjai a csehországi vb előtt.

Az Origó a cikkében feleleveníti, hogy nemcsak a közelmúlt eseményét ismétlik meg május 7-én, hanem a távolabbit is. Szinte hihetetlen a hasonlóság a mostani és egy húsz évvel ezelőtti program között. Ugyanis 2004. április 20-án a csehországi világbajnokság előtt úgy érkezett Budapestre felkészülési találkozóra a kanadai válogatott, hogy az előző évben Finnországban rendezett világeseményt megnyerte. És ilyen előzmények után mérte össze az erejét a divízió I-es vb-ről hazatérő magyar válogatottal. Igazi csoda volt az a nap a Papp László Sportarénában, annak ellenére, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően nem volt egy súlycsoportban a két társaság. 9-2-re nyertek a juharlevelesek.

Most, 2024-ben a csehországi világbajnokság előtt úgy érkezik Budapestre felkészülési találkozóra a kanadai válogatott, hogy az előző évben Finnországban rendezett világeseményt megnyerte. És ilyen előzmények után méri össze az erejét a divízió I-es vb-ről hazatérő magyar válogatottal. 2004-ben tizenhárom NHL-es sztárral és öt uralkodó világbajnok hokissal érkezett hazánkba a kanadai küldöttség, most annak összetételéről egyelőre senki nem tud semmit.

Amit tudunk a világbajnokságra, így hazánkba is utazó kanadai csapatról, hogy az általános igazgatója Rick Nash lesz. Őt nem kell bemutatni a hoki rajongóinak, évezredünk első másfél évtizedében meghatározó játékos volt az NHL-ben, gólkirályi címet is szerzett, míg a válogatott mezében világbajnok és olimpiai bajnok lett. Pechére nem olyan csapatokban játszott, hogy Stanley-kupát tudjon nyerni, ez utóbbi cím kissé lutri, mert egy-két jó játékos gyengébb társakkal nem tudja elhódítani azt.

Tavaly május 9-én történelmi pillanatokat élhetett át a magyar jégkorong , hiszen minden idők legnézettebb hazai mérkőzésének adott otthont az MVM Dome. Mintegy 15 ezren tekintették meg a helyszínen a Magyarország–Kanada mérkőzést, amit a vendégek „csak” 5-2-re nyertek meg.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.