A Liverpool védője hét közben sokat tett azért, hogy a Manchester City legyen a bajnok

A Liverpool futballcsapata az élvonalban még szerdán nagy meccsen nyert 4-3-ra a Chelsea ellen, a győztes gól a 92. percben született; s mindez akkor is megdobogtatja a szíveket a Mersey partján, ha a sikert nem Jürgen Klopp alakulata jegyzi, hanem a Liverpool női csapata. És ennek a Manchester City is nagyon örülhet.

2024. 05. 03. 5:40
Gemma Bonner volt a mérkőzés hőse
Gemma Bonner volt a mérkőzés hőse Forrás: X/Liverpool FC Women
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a Liverpool csütörtökön reggel mutatta be azt a mezt, amelyben a 2024/25-ös szezonban szerepel majd a hazai találkozókon, és a tervezést az 1984-es BEK-győztes csapat meze inspirálta, így az ikonikus gallér is visszaköszön. Ám a „divatbemutatón” nemcsak Mohamed Szalah, és társaik jutottak szerephez. Hanem a Liverpool női csapata is, mert ilyen is van, és természetesen a hölgyek is ugyanilyen mezt viselnek majd a Barclays Women’s Super League-ben.

A divatbemutatón a Liverpool férfi- és női csapata is érdekelt volt. Forrás: Liverpool FC

A kisfilmben Szoboszlai Dominik is feltűnik:

 

S most a női csapat is fókuszban van, mert a bajnokságban a legutóbbi fordulóban, szerdán nem akármilyen meccsen nyert 4-3-ra a címvédő Chelsea ellen, a győztes gól a 92. percben született. Az együttes két éve jutott fel a másodosztályból az élvonalba, tavaly a hetedik helyen zárt, idén viszont még előrébb végez. A bajnokságban Manchester City, Chelsea, Arsenal az első három sorrendje, majd lemaradva, azonos pontszámmal a Manchester United és a Liverpool következik, de a hatodik Tottenham vélhetően már nem éri utol őket. A Premier League nagy klubjai a női bajnokságban is érdekeltek. Valószínűsíthető, hogy az arany a Manchester Cityhez kerül, a Chelsea sorsát a Liverpool elleni mostani vereség pecsételte meg. Ezt megköszönheti a City a Poolnak.

 

Mindenekelőtt a duplázó Gemma Bonnernek, aki az említett győztes gólt szerezte a 92. percben, s aki a 150. mérkőzését játszotta a Liverpoolban. A 32 éves védő a klubrekorder. 

A Liverpool tiszteleg Gemma Bonner előtt

A jeles jubileuma előtt tisztelegve pedig a Liverpool akadémiáján, Kirkbyben róla nevezték el az egyik öltözőt. Ebben a tekintetben a Pool történelmében olyan nevek mellé került, mint Sir Kenny Dalglish, Steven Gerrard és Robbie Fowler. Az akadémia igazgatója, Alex Inglethorpe jelezte, eljött az idő, hogy ne csak a férfilegendáik közül válasszanak.

– Nagyon érzelmes pillanat volt, amikor megláttam a nevemet, még nem is ülepedett le bennem ez az egész… De nagyon sokat jelent ez számomra. Bízom benne, hogy inspirálhatom a következő generációt, nemcsak a lányokat, hanem az akadémiára kerülő fiúkat is – fogalmazott Gemma Bonner.

Forrás: Instagram/gembon23

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.