Real Madrid? Bayern München? Mbappé vallomása és sértett reakciója + videó

Kylian Mbappé a célkeresztbe került a Paris Saint-Germain kiesése után. A neves francia lap, a L'Equipe rémálomszerűnek bélyegzi a világbajnok francia csatár teljesítményét a Dortmund ellen összességében 2-0-ra elvesztett párharc után. Maga Mbappé is elismerte, ő a felelős a vereségért, majd amikor nekiszegezték a kérdés, hogy szerda este a Real Madrid–Bayern München meccsen kinek szurkol majd, faképnél hagyta az újságírókat.

2024. 05. 08. 7:02
Kylian Mbappé, PSG, Dortmund, Bajnokok Ligája, elődöntő, BL
Kylian Mbappé üres kézzel távozik Párizsból Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én vagyok az első, akinek gólt kellett volna szerezni – e szavakkal ismerte el a felelősségét a Paris Saint-Germain bukásában a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján. Írjuk a javára, hogy a PSG francia csatára nem futott el a vegyes zóna előtt, legalább vállalta a nyilatkozatot. Igaz, a későbbiekben megpróbálta magyarázni a gyengécske bizonyítványt.

Kylian Mbappé, PSG, Dortmund, Bajnokok Ligája, búcsú, Mats Hummels, Real Madrid
Mats Hummels leradírozta a pályáról Mbappét. Fotó: AFP

– Az ellenfelünk bizonyos szempontból jobb volt nálunk. Csalódott vagyok a családok, a szurkolók miatt. Megpróbáltunk mindent beleadni, de ez nem sikerült – folytatta Mbappé a mérkőzés értékelésével, majd az egész idényről is elmondta a véleményét: – Ebben a szezonban megmutattuk, hogy képesek vagyunk messzire menni. Ha mindent számba veszünk, azt hiszem, összességében nem is olyan rossz.

 

Tűz nélkül – kritika Mbappénak és a PSG-nek

Luis Enrique, a PSG spanyol edzője is védelmébe vette a csapatát, mondván, jól játszott, csak éppen a szerencse elpártolt tőle. Nos, a franciák úgy általában ezzel nem értenek egyet.

Az immár 25 éves Mbappé fejére olvassák, hogy semmi sem nyert a PSG-vel a nemzetközi porondon, miközben egykori csapattársa, ennyi idősen már háromszoros Bajnokok Ligája-győztes volt, emellett négyszer megkapta az Aranylabdát és háromszor az Aranycipőt.

A neves francia lap, a L’Equipe nem is finomkodott, amikor Kylian Mbappé teljesítményét értékelte. Már a címlapon adott Tűz nélkül cím is árulkodó, aztán íme, a bírálat.

Az utolsó meccse a PSG-ben rémálom volt. (...) Technikailag végtelenül sebezhető volt (...) A párharcot Hummels uralta vele szemben, alig tudott egy-egyezni. (...) Ez nagyon kevés az Aranylabda elnyeréséhez.

Kylian Mbappé, L'Equipe, bírálat, PSG
 

 

Mbappé faképnél hagyta az újságírókat

Közismert, hogy Mbappé már nem is javíthat a párizsi mérlegén, hiszen a nyáron a Real Madridhoz igazol. Meg is kapta a kérdést, hogy akkor a szerdai Real Madrid–Bayern München elődöntőben kinek szurkol. Íme, a reakciója:

.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágók:
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-0)
gólszerző: Hummels (50.)
Továbbjutott a Borussia Dortmund, 2-0-s összesítéssel.

Real Madrid–Bayern München 21.00 (az első meccsen 2-2)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.