Neuer hősből antihős lett, a Real döntős, pedig a 87. percben még kiesésre állt

A 87. percben még 1-0-ra vezetett a Bayern München a spanyol fővárosban, de a 92. percben már 2-1 volt az állás a Real Madrid javára, ezzel a Borussia Dortmund után a királyi gárda jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. Manuel Neuer sokáig meccsben tartotta a bajorokat, hogy aztán az ő hibája jelentse a fordulópontot az összecsapáson, a hős így nem ő lett, hanem egy másik veterán, a duplázó Joselu.

2024. 05. 08. 23:02
Joselut ünneplik a Real Madrid játékosai
Joselut ünneplik a Real Madrid játékosai Fotó: AFP/Thomas COEX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este a Borussia Dortmund már megoldotta a maga feladatát, másodszor is 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a német csapat játékosai így szerdán feltett lábakkal várhatták, hogy a Bayern München és a Real Madrid ölre menjen egymással a fináléba jutásért.

Neuer sokáig remekül védett a meccsen, mégis a Real Madrid játékosai mondhatnak neki köszönetet
Neuer sokáig remekül védett a meccsen, mégis a Real Madrid játékosai mondhatnak neki köszönetet. Fotó: AFP/Thomas Coex

Németországban 2-2-es döntetlen született , a visszavágó előtt tehát semmi sem dőlt el. Madridban egyik gárda sem rohanta le a másikat. A 8. percben Serge Gnabry próbálkozása kicsivel kerülte el a hazai kaput. Azután a 13. percben kaphattuk fel a fejünket. Részben azért, mert két labda is volt a pályán, és amíg a németek az egyiktől szerettek volna megszabadulni, addig a hazaiak a másikkal meglódultak a kapu felé. csak a kapufát találta el, Rodrygóé lett a kipattanó, ám Manuel Neuer kezei közé lőtte a labdát.

A Real Madrid birtokolta többet a játékszert, a Bayern nagyon óvatosan játszott, helyzete alig akadt. kapáslövését jegyezhettük fel a 28. percből, amit Andrij Lunyin vetődve védett.

A szünet előtt Vinícius kiváló beadásába senki sem ért bele, ezért majdnem gól lett belőle, de Neuer szögletre tolta a bal alsóba tartó lövést.

Alphonso Davies helyzetével, blokkolt lövésével indult a második félidő, aztán viszont tűzijátékot rendezett a vendégek kapuja előtt a Real Madrid. Vinícius lubickolt a pályán, az 55. percben újabb remek beadással jelentkezett, de öt méterről pontatlan volt. Utóbbi nem sokkal később szabadrúgást végzett el jó pozícióból, Neuer védett. A német kapus mindenhol ott volt: Vinícius remek cselsorozata után a kapura tűzte a labdát 60. percben, Neuer vetődve hárított.

A németek Jamal Musiala próbálkozásával jelezték, hogy itt még nekik is lehet keresnivalójuk. Ekkor Lunyin még bemutatott egy bravúrt, a 68. percben azonban már nem tudott, Alphonso Davies ugyanis mellett befelé húzott, majd 15 méterről kilőtte a bal felsőt.

Joselu duplájával fordított a Real Madrid

A Real Madrid nem sokáig késlekedett a válasszal. szögletét követően két játékoson is megpattant a labda, mielőtt védhetetlenül a kapuba vágódott volna. A Bayern viszont megúszta az esetet, mert Nacho Fernández a gól előtt a földre küldte Joshua Kimmichet.

A folytatásban a müncheniek játszottak veszélyesebben, és már-már a döntőben érezhették magukat, de a korábban remeklő Neuer a rendes játékidő vége előtt besegített a Realnak. Vinícius távoli, de nem túl erős lövése után kiejtette a labdát a Bayern kapusa, amire a nem sokkal korábban becserélt Joselu azonnal lecsapott, és három méterről a jobb alsóba vágta azt a 88. percben.

Ha egy üzlet beindul – négy perccel később már a Real Madrid állt továbbjutásra. Rüdiger bal oldali beadása után Joselu öt méterről ismét bevette Neuer kapuját. A partjelző lest intett, tévesen, tehát ezt már nem úszták meg a müncheniek. A királyi gárda a maratoni hosszabbítás alatt nem engedte ki a kezéből a győzelmet, bár a Bayern München nem állt messze az egyenlítéstől. Matthijs de Ligt 103. percben gólt szerzett, de már sípszó után, mert a játékvezető lesre hivatkozva lefújta a támadást. A vonalazás pedig emiatt elmaradt...

Így a Real Madrid csap össze a Borussia Dortmunddal a június 1-jei döntőben a Wembley-ben. 

 

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 2-1 (0-0)
gólszerző: Joselu (88.), Joselu (90+2.), ill. Davies (68.)

Továbbjutott a Real Madrid, 4-3-as összesítéssel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.