Mikor találkozik új játékosokkal a Fradi új edzője? Orosz Pál válasza

Pascal Jansen várhatóan pénteken találkozik először a Ferencváros játékosaival. Kölcsönösen nem ismerik egymást, ez világos. A kérdés inkább az, az új edző vajon hoz-e magával új játékosokat, volt-e ilyen igénye, amikor aláírt a Fradihoz. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója azt mondta, ezen a nyáron nem lesz nagy játékosmozgás a Ferencvárosnál.

2024. 06. 14. 9:18
Budapest, 2024. május 19.
A Ferencváros TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga  NB I 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkõzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
A Ferencváros egymás után hatodszor nyerte meg a bajnokságot és ismét a BL-be vágyik Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még nem találkoztak vele a játékosok, de egy nyugodt, erőt sugározó személyiség, aki szerintem megfelelően tudja majd kezelni az öltözőt és az egyéneket is. Mi hiszünk benne, hogy nagyon szép eredményeket fogunk elérni – többek között ezeket mondta Orosz Pál a Ferencváros új edzőjéről, Pascal Jansenről.

Pascal Jansen, Ferencváros, új játékosok
Pascal Jansen a Ferencváros öltözőjében (Forrás: Fradi.hu)

A Fradi pénteken kezdi meg a felkészülést orvosi vizsgálattal, a jövő héten már edzések is lesznek, majd a csapat szokás szerint Ausztriába utazik edzőtáborba.

A keret változásáról Orosz Pál természetesen konkrétumokat nem mondott, de annyit elárult:

a nyáron nem kell nagy játékosmozgásra számítani.

 

Egyelőre csak távozók vannak a Fradinál

Érkezőkről egyelőre nincs is hír. A távozók lehetséges névsora annál népesebb. Az már biztos, hogy  Samy Mmaee és Henry Wingo szerződése lejár, szabadon igazolható továbbá Muhamed Besic, valamint az első keretből kikerült Anderson Esiti, Amer Gojak, Alekszandar Pesics és Owusu Kwabena. Lisztes Krisztián az Eintracht Frankfurthoz igazolt. Nagy érvágás lenne, ha Adama Traoré és Marquinhos is távozna, nekik érvényes szerződésük van, de van ajánlatuk.

Ez a lajstrom arról árulkodik, biztosan érkeznek új emberek is, egyelőre azt vehetjük biztosnak, hogy a Fradi szeretné megszerezni Horváth Krisztofert, a Torino játékosát, aki az előző idényben Kecskeméten szerepelt kölcsönben és tagja a magyar válogatott Európa-bajnoki keretének.

A BL-főtábla a cél, a konfettit elkerülné a Fradi

Ahogy mindenki a klubnál, természetesen Orosz Pál is örült a Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmének, hiszen így a Ferencváros nyert két hetet, csak a második fordulóban kapcsolódik be a BL-selejtezőbe.

– Minden évben evidens, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát, csoportkörbe kell bekerülnünk, és nem feltétlenül a konferencialigába szeretnénk bejutni, hanem a Bajnokok Liga csoportkörébe. Reméljük, sikerül, ha nem, akkor majd bekerülünk az Európa-ligába – mondta a Fradi céljairól Orosz Pál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.