Pályán a magyar válogatott Eb-ellenfelei is, szoros eredmények születtek

Javában zajlik a felkészülés a június 14-én kezdődő, németországi rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyen a magyar válogatott Németországgal, Svájccal és Skóciával szerepel majd egy csoportban. Pénteken két ellenfelünk is edzőmeccset játszott.

2024. 06. 08. 9:03
Soccer international friendly - Germany vs Greece
A németek megküzdöttek a győzelemért Görögorász ellen. Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek 2-1-re verték meg Görögországot, míg a skótok 2-2-es döntetlent játszottak Finnországgal. Albánia és Azerbajdzsán Szombathelyen csapott össze.

Soccer international friendly - Germany vs Greece
A németek már Európa-bajnoki lázban égnek. Fotó: EPA/Christopher Neundorf

Gól az utolsó előtti percben

A Mönchengladbachban lejátszott német–görög összecsapáson a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, mégis a görögök szerezték meg a vezetést a 34. percben, miután Jorgosz Maszurasz használta ki a hazai kaput védő Manuel Neuer hibáját. A németek az 55. percben Kai Havertz révén egyenlítettek, végül a mérkőzést Pascal Gross döntötte el egy távoli bombával a 89. minutumban.

 

Eltékozolt előny

A skótok ugyancsak házigazdaként hangoltak az Eb-re. A finnek elleni, glasgow-i találkozón – a második félidő elején szerzett találatokkal – 2-0-ra is vezetett Skócia, ám Finnország a hajrában egalizált.

További érdekességek

A pénteki játéknap meglepetését az Európa-bajnokság legutóbbi ezüstérmese, Anglia szolgáltatta, amely meglepetésre 1-0-ra kikapott Izlandtól. A londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés egyetlen gólját Jon Dagur Thorsteinsson szerezte a 12. percben.

Egy barátságos meccset Magyarországon is rendeztek, a szintén Eb-résztvevő albán válogatott Szombathelyen, a Haladás Stadionban verte 3-1-re az azeri csapatot.

Harmadik csoportellenfelünk, Svájc szombaton lép pályára, 18.00-tól Ausztriát fogadja (tv: Spíler1).

A pénteki felkészülési meccsek eredményei:
Albánia–Azerbajdzsán 3-1 (1-0)
Románia–Liechtenstein 0-0
Anglia–Izland 0-1 (0-1)
Lengyelország–Ukrajna 3-1 (3-1)
Németország–Görögország 2-1 (0-1)
Skócia–Finnország 2-2 (0-0)
Csehország–Málta 7-1 (2-0)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.