Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Karaterúgás után a Copa América-meccs legnagyobb sztárja kapott pirosat

A Copa América B csoportjának első fordulójában Venezuela 2-1-re nyert Ecuador ellen. Az eredmény meglepetésnek számít, bár azt figyelembe véve kevésbé, hogy Ecuador Enner Valencia kiállítása miatt több mint egy órát emberhátrányban játszott. A csoport másik meccsén Mexikó 1-0-ra győzött Jamaica ellen.

2024. 06. 23. 8:21
Enner Valencia piros lap Ecuador Venezuela Copa América
Enner Valencia nem kímélte ellenfelét
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Enner Valencia az ecuadori válogatott vezére, a legutóbbi világbajnokságon három gólt szerzett, igaz, végül mégis tragikus hős lett, balszerencsés mozdulata Szenegál ellen a kieséshez vezetett. A Copa América viszont nem Enner Valencia tornája lesz, könnyen lehet, hogy huszonkét perc jutott neki a tornán. Igaz, ezért csak magát okolhatja Ecuador gólvágója: a Venezuela elleni karaterúgást aligha ússza meg egymeccses eltiltással, csapata pedig nehéz helyzetbe került a B csoportban.

Venezuela Ecuador Enner Valencia piros lap
Bár Enner Valencia kiállítása után Ecuador még vezetést szerzett, végül Venezuela ünnepelhetett győzelmet (Forrás: X/CONMEBOL Copa América)

Enner Valencia kiállításához kellett a VAR-vizsgálat is, a videófelvételek megtekintése után viszont sok kétség nem lehetett a játékvezetőben arról, hogy mi a helyes ítélet.

Ecuador emberhátrányban is vezetést szerzett, de Venezuela fokozatosan kihasználta létszámbeli fölényét, és 2-1-es győzelmet ünnepelhetett.

A csoport másik meccsén érvényesült a papírforma, Mexikó 1-0-ra nyert Jamaica ellen. Ecuadornak immár Mexikó elleni bravúrra lesz szüksége, hogy valahogy mégis továbbjusson csoportjából.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.