Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kempf Zozó: lefejelés után mosolygás a Ludovika Campuson + videó

Remek magyar eredményt hozott pénteken a városi sportágak – BMX Freestyle, sportmászás, breaking, gördeszka – olimpiai selejtezője Budapesten a Ludovika Campuson: BMX Freestyle-ban Kempf Zozó bejutott a tervek szerint ma 14 órakor kezdődő döntőbe. A rossz időjárás miatt azonban 9 órakor nem nyitották ki a kapukat.

2024. 06. 22. 9:24
Egy trükk a sok közül Kempf Zozótól Fotó: MOB/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egy „mini olimpia” zajlik a Ludovika Campuson, s itt járt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. A városi sportágban itt vannak a világ legjobbjai, és nálunk dől el, hogy kik állhatnak rajthoz a párizsi olimpián. A sportmászás gyorsasági versenyszámában öt női és öt férfi, ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) mászásban tíz-tíz versenyző, a breakeseknél hét-hét, a BMX Freestyle park számaiban hat-hat, a gördeszkásoknál – a park és az utcai versenyszámokban – 40-40 sportoló szerezhet biztos indulási jogot az ötkarikás jtékokra.

Kempf Zozó remekül versenyzett. Fotó: MOB/Peter Szalmas

A pénteki napon a sportmászó Tusnády Nimród 40. helyen végzett, így ő messze volt a kvótától, de igazság szerint a Ludovika Campuson szereplő négy versenyzőnk egyikétől sem lehet elvárás, hogy kijusson Párizsba – a városi sportágakban nem számítunk sportnagyhatalomnak. Így hatalmas sikerként könyvelhetjük el, hogy BMX Freestyle-ban Kempf Zozó bejutott a mai döntőbe. Mégpedig úgy, hogy lefejelte a kerékpárja kormányát, és kórházba is kellett szállítani! Itt két öltéssel varrták össze a sebét.

A lényeg azonban az, hogy a magyar bringás két hibátlan kört teljesített a technikás pályán, a 79,65-ös átlagpontszáma pedig a 12. helyet jelentette számára, így ott lehet a tevek szerint ma 14 órakor kezdődő döntőben, ahonnan a legjobbak útja egyenesen a párizsi olimpiára vezet!

Kempf Zozó: Ki tudtam hozni magamból a maximumot

– Jól vagyok, csak van két öltés a szemem alatt, és az orvosok azt mondták, ne sportoljak, ne menjek napra és ne mosolyogjak – nyilatkozta Kempf Zozó. – Persze én mosolygok, mert döntőbe jutottam, a napsütéssel nem tudok mit kezdeni, és hát mozognom is kell, úgyhogy legfeljebb lesz egy kisebb heg a szemem alatt. Ami a versenyt illeti: azt nem állítom, hogy megszerettem a pályát, mert az túlzás lenne, de örülök, hogy ki tudtam hozni magamból a maximumot, ráadásul mindezt hazai közönség előtt. Nem akartam túlságosan rizikós trükköket vállalni, mint például a dupla hátraszaltó, pedig őszintén mondom, azt nagyon meg akartam mutatni a hazai közönségnek. De ezen a pályán nem lehetett. 

Szóval olyan trükköket választottam, amit a többiek nem csináltak, bejártam az egész pályát, és próbáltam élvezni az egészet. Szenzációs volt a szurkolótábor, amit egészen addig nem is észleltem, amíg be nem mondták a nevemet.

Akkor azonban megpillantottam, milyen sokan vannak, és ez inspirált. Nagyon örülök, hogy hazai pályán összejött a döntőbe jutás. Mindent megteszek, hogy a közönség úgy érezze: megérte kijönni!

Kempf Zozó az olimpiai kvótáról nem ejtett szót, úgy fogalmazott, annak is örül, hogy a 12. helynél már biztosan nem végez hátrébb. Az azonban borítékolható, ma is nagyon sokan szurkolnak majd neki, hogy előrébb végezzen.

 

Párizsi kvótát a sanghaji és budapesti állomáson megszerzett helyezések átlaga alapján a legjobb hat bringás szerez mindkét nemben. Kempf Sanghajban a 21. lett úgy, hogy első körében két esés és kerékpárcsere hátráltatta.

A Ludovika Campus mai programjában tehát a tervek szerint 14 órától láthatjuk Kempf Zozót a BMX-pályán, s bemutatkozik két breaking-versenyzőnk, Szarvák Csenge és Lobontiu Noris is, az ő versenyeik 13 órakor kezdődnek.

FONTOS INFORMÁCIÓ REGGEL 9 ÓRAKOR: A rossz időjárás miatt egyelőre nem nyitják meg a kapukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.